AMD Wraith Prism yüksek sese nasıl çözüm bulunur?

Umut Mermer

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, daha önce konu açmıştım fan gürültülü çalışıyor. Aşağıda değerler var önceki kendi stock soğutucusu hiç ses yapmıyordu, hangi oyunu vs oynarsam, varlığı yokluğu belli değildi, bunda çok gürültülü ses sanki 90 dereceye çıkmışta, son ses çalışıyor gibi BIOS'tan sessiz moda aldım. Faydası olmadı kendim manuel ayar yaptım, yine faydasını görmedim belki ben tam ayarlayamadım değerleri.

Dosya Ekleri

• IMG_20230403_202945.jpg
    125,8 KB · Görüntüleme: 106
CPB kapatırsan yüksek ihtimalle sorunun çözülür.

Söylediğinizi uyguladım şu an bir test yapıp tekrar döneceğim sağ olun.

Fan kaç RPM de dönüyor? 2000 RPM üzerine çıkmaya başladıkça yavaş yavaş sesi artmaya başlıyor. 1500-2000 RPM arasına sabitlerseniz çok ses yapmaz.

Boştayken 1400 dönüyordu fan bana SS vs atma şansınız var mı BIOS'taki ayarlar için tam bilmiyorum.

BIOS'ta hardware monitör kısmı varsa oradan fan ayarını detaylıca ayarlayabilirsiniz veya Windows'tan anakartın markası neyse kendi uygulamasıni indirip yine onun üzerinden ayarlama yapabilirsiniz,

Şöyle bir tablo var orayı tam ayarlayamıyorum sanırım gösterebilir misiniz veya yazabilirmisiniz rica etsem.

Dosya Ekleri

• maxresdefault.jpg
    133,2 KB · Görüntüleme: 101
Yukarıda monitor System fan 3 yazan yeri CPU fan olarak değişirin eğer ki soğutucu CPU fan portuna takılı ise. Daha sonra grafiği kaç derecede kaç devirde dönsün şeklinde ayarlama yapabilirsiniz. Örnek 60 dereceye geldiğinde %40 dönsün, 70 dereceye çıktığında %60 dönsün vs. bu şekilde kafanıza göre ayarlama yapabilirsiniz.

Tamamdır teşekkür ediyorum anladım ayar yaptım büyük ihtimalle oldu sessiz şu anlık bakalım

5500 için kullanılırmı ben görüntüsü için alacağım soğutmada nasıl olur

Alabilirsin çok güzel işlemci ben çok beğeniyorum hem soğutma hem görsellik 10/10

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…