AM3 işlemciler hem DDR2 hem DDR3 bellek kontrolcüsü barındırır, ancak kullandığın anakart hangi RAM tipindeyse onu çalıştıracaktır.Elimde bir tane X2 var, üstünde yazmıyor ancak 240 olduğunu hatırlıyorum. Bir de 8 GB DDR3 anakartım var. AM3 DDR3 olan anakartlar var ancak bu işlemci AM3 anakart üzerinden DDR3'ü destekler mi?
İşlemci desteği diye bir sorun yoksa anakartı ben hallederim, sağolun.AM3 işlemciler hem DDR2 hem DDR3 bellek kontrolcüsü barındırır, ancak kullandığın anakart hangi RAM tipindeyse onu çalıştıracaktır.
Anakartın marka/modeli üzerinde Gigabyte/Asus/MSI şu şu model diye yazar, modeli Google'da aratıp (ya da buraya yazıp) anakartın kendi sitesindeki bilgilerden RAM tipinden emin olabilirsin.
Kimse sana anakart önermiyor. Modelini sen biliyorsun, sisteminin özelliklerini yaz ki evet olur ya da hayır olmaz diyebilelim.İşlemci desteği diye bir sorun yoksa anakartı ben hallederim, sağolun.
Hocam benim elimde DDR3 bir anakart var, ASUS'un önceden de kullandığım DDR2 ve 3 anakartından alacağım. Benim burda merak ettiğim bu işlemcinin DDR3 ile uymasıydı. Elimde 8GB ram ve dediğim işlemci var.Kimse sana anakart önermiyor. Modelini sen biliyorsun, sisteminin özelliklerini yaz ki evet olur ya da hayır olmaz diyebilelim.
Ben senin ne dediğini gayet iyi anlıyorum da sen nedense söyleneni anlamamakta ısrar ediyorsun.Hocam benim elimde DDR3 bir anakart var, ASUS'un önceden de kullandığım DDR2 ve 3 anakartından alacağım. Benim burda merak ettiğim bu işlemcinin DDR3 ile uymasıydı. Elimde 8GB ram ve dediğim işlemci var.
Hocam bence sen beni anlamadınBen senin ne dediğini gayet iyi anlıyorum da sen nedense söyleneni anlamamakta ısrar ediyorsun.
Athlon II X2 işlemciler DDR2 ve DDR3 kontrolcü barındırırlar demek işlemci iki RAM tipiyle de çalışır demek.
Elinde 8 GB DDR3'ün uyup uymayacağı ise alacağın anakartta DDR3 yuva olmasına bağlıdır. DDR2 anakart alırsan haliyle takamazsın, uymaz.
Elinde DDR3 varsa DDR3 bir anakart almaya çalışacaksın.
Umarım anlamışsındır.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.