Benim son zamanlarda FPS drop almam sonrası araştırmaya başlamamla GPU değerimin sürekli değişim gösterdiğini fark ettim. Yani mesela bir an %99 bir an %0 gibi bunu çözmek için araştırma yaptım. Sonuç olarak anakarttaki chipset ısınmasından dolayı işlemci frekansının düşmesinden olduğunu öğrendim doğru mu bilmiyorum. Şimdiki sorunuma gelirsek işlemci hızımı nasıl sabitleyeceğimi bulamamam.
Throttlestop denedim ama işlemci desteklenmiyor sorunu aldım. BIOS'tan nasıl işlemci mi üst sınıra sabitleyiceğimi yazarsanız çok sevinirim.
Sistem bilgileri:
Ilk olarak BIOS dan advanced sekmesinde integrated peripherals kismindan HPET i kapat. Ardindan OC paneline gel. Turbo boost u devre disi birak. CPU features sekmesine gir. Cool and quiet ile c6 state bunları da devre disi birak. OC paneline geri don ve islemcine calismasini istedigin frekansi gir. O islemci icin normal maksimim deger 4.00 GHZ. Bunu nasil yapacagim dersen CPU clock kisminin karsisindaki auto kismina tikla ve oraya 40 yaz enter e bas. Kaydet ve cik.
Öncelikle cevabınız için teşekkürler ben BIOS da sadece işlemci frekansını 4.00 GHZ yapabildim birde C6 Mode yi kapadım gerisi benim BIOS da yoktu size olan şeylerin bir fotoğrafını göndereceğim.