IV. Baldwin
Hectopat
C4D kullanmaya başladım. Arnold, bildiğim kadarıyla CPU bazlı. Redshift de GPU (Nvidia). AMD'nin de Prorender'ı var. Standart veya fiziksel c4d render'ına göre daha iyi tabi ki. En iyi özelliği de anlık görüntüleme yapabiliyor, ancak insan octane'i arıyor ve Prorender, Octane kadar hızlı render almıyor. C4D kullanımımı artırma durumum oluşursa mecburen AMD'i bırakacağım.![]()
Aynı şekilde ben de C4D kullanıyordum tabii biraz ara verdiğimden detayları unutmuşum ama haklısın, Octane çok hızlı bir motor ilk beta zamanlarında kullanmıştım hem kendine ait ayrı olarak ve C4D ile entegre düzenleme programı vardı hatta sitesinde canlı olarak render performansını test edebiliyorsun bu anlamda derslerine iyi çalışmışlar. Ben hepsini kullanıyordum açıkçası, hem renk paletleri hem de render tarzı her birinin değişik olduğundan ayrıca bazılarının kendine özel çeşitli material paketleri vardı. Son olarak Prorender'i ilk defa duydum Nvidia'nın kendine ait Iray motoru gibi birşey herhalde. AMD işlemci alanında 2. nesil ve gelecek 3. nesil ile iyi gidiyor, umarım ekran kartı alanındada Nvidia'ya yetişebilir ama iki kulvarda savaşmak zor.