AMD Zen İşlemcilerde 13 Farklı Güvenlik Açığı Ortaya Çıktı

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
AMD Zen İşlemcilerde 13 Farklı Güvenlik Açığı Ortaya Çıktı
AMD işlemcilerde bulunan yeni açıklar, Intel’deki Spectre ve Meltdown açıklarına oldukça benziyor. İşlemcilerin önbelleğindeki hassas verilerin okunmasına imkan sağlayan Meltdown ve Spectre açıkları, bir süredir teknoloji dünyasının gündeminde. Pek çok teknoloji şirketi bu açıkları kapatmak veya hafifletmek için büyük çaba gösterirken, yapılan araştırmalarda ortaya yepyeni açıklar çıkıyor. İsrail merkezli güvenlik şirketi CTS-Labs, AMD’nin Ryzen ve […]

Devamı: AMD Zen İşlemcilerde 13 Farklı Güvenlik Açığı Ortaya Çıktı
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

CTS-Labs daha önceden duyulmamış geçmişi olmayan bir firma, bu da bir karalama kampanyası, bence olayı bu boyutu ile aktarsaydınız daha açıklayıcı olurdu. Belirtilen açıklara ulaşma yöntemlerini de detaylı okumak lazım, çok üstün körü bir haber.

Bu haberi yaparken haberin altına Linus Torvalds'ın konuyla alakalı yorumunu eklemek gerekir diye düşünüyorum ve Google+ hesabındaki bir gönderisinde yazdıklarını alıntılıyorum.

Birebir değil ama doğru çeviri yapmaya çalıştım. Adamın söylediği tam olmasa da anlatmaya çalıştığı bu. Acayip şekilde Türkçeye çeviremediğim deyim ve kalıplarla dolu. Yani hataları lütfen mazur görün. Bir de bir kalıp kullanmışlar, anlayan anladı, bunu tam üslubuyla çevirirsem ban yerim. Bu nedenle ilgi manyağı ifadesini kullanacağım.
1- Görünüşe göre IT (bilişim teknolojileri) güvenlik sektörü ilk defa bu kadar dibe batmış.
Eğer güvenlik sektöründe çalışıyorsanız, ve biraz iş ahlakınız olduğunu düşünüyorsanız, kartınıza şu satırı eklemeniz gerektiğin düşünüyorum: "Hayır, gerçekten; ben ilgi manyağı değilim. Yemin ederim."
Zaten tüm sektörün yozlaştığını düşünüyordum ama artık iyice saçma hale geliyor. Ne zaman güvenlik sektörü çalışanları ilgi manyaklığı problemleri olduğunu kabul edecekler?
2- Bu çöple bağlantı kurmayı reddediyorum. Ama evet, bana göre güvenlik önerisinden çok borsa manipülasyonu.
Gazetecileri suçlardım, ama yüzleşelim, herkese bulduklarına eleştirel olmamalarını öğreten güvenlik sektörü. "Çocukları düşünün."
3- Hayır, daha 24 saat bile olmadı. Üreticilere dünyadaki tüm zamanı verin tipi açıklamalardan yeterince hoşanmıyorum ve bazı insanların onlara neden hiç zaman vermediğini anlayabiliyorum.
Üreticilerle çok samimi olarak da yozlaşabilirsiniz. Çöp olan önerinin kendisi ve bunun hakkındaki ilgi manyaklığı. Ve insanların buna nasıl gereksizce inandığı.
En son ne zaman basitçe "BIOS veya CPU mikrokodunu kötü amaçlı bir versiyonuyla değiştirirseniz güvenlik probleminiz olabilir." gibi bir öneri duydunuz? Evet.
Hayır, gerçek problem güvenlik önerilerinin beyinsiz papağanlığı, en azından bir teknoloji sitesinde en büyük olay, çünkü güvenlik her şeyden önemli ve bunu sorgulayamazsınız.
Güvenlik sektörü insanları bu nedenle palyaço gibi gözüktüklerinin farkında olmalı. Tüm güvenlik sektörü sadece çok fazla saçmalık döndüğünü kabul etmeli ve biraz eleştirel düşünmeli.
İngilizceniz varsa şunu da okuyun: AMD Security Vulnerability – The Day After - Seems Financially Motivated
Kısaca bütün bu olaylar yozlaşmış güvenlik sektörü ve gördüğü her şeye inan insanların ve haber sitelerinin sonucu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…