AMD'nin ilk 4C/8T işlemcisi hangisi?

Okan öz

Hectopat
Yer
Mannheim
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
AMD'nin çoğu eski işlemcilerine baktığımda 4C/4T olarak gördüm. AMD'nin Ryzen serisi hariç çıkardığı ilk 4C/8T işlemci hangisidir?

Phenom ya da Athlon işlemciler arasında olması lazım. Hatta daha sonra buldozer FX içinde de vardır muhakkak. Merak ettim şimdi. Bir araştırayım. 😁

En iyi FX işlemci FX9590 8 çekirdekli ama bölünemiyorlar.

Şaşırdım açıkçası. FX-lerde, Phenom II, Athlon II işlemcilerde falan yokmuş. 2-way SMT galiba ilk kez Zen işlemcilerde çıkmış ortaya. Intel'in öncü olduğunu hatırlıyordum ama bunu beklemedim.

Adamlar sandığımdan daha uzun yolu adımlayıp buraya gelmiş.

Şaşırdım açıkçası. FX-lerde, Phenom II, Athlon II işlemcilerde falan yokmuş. 2-way SMT galiba ilk kez zen işlemcilerde çıkmış ortaya. Intel'in öncü olduğunu hatırlıyordum ama bunu beklemedim.

Ama FX'ler harbiden bir canavar 8 çekirdek ne demek! Ve 5GHz hız da eklenince deli bir işlemciymiş o zamanların.

Ama FX'ler harbiden bir canavar 8 çekirdek ne demek! Ve 5GHz hız da eklenince deli bir işlemciymiş o zamanların.
Soba gibi ısınması pahasına malzemeyi bol bol koymuşlar. Bu ısınma sorunu ve önbellek paylaşımı dışında kullanıcıları memnundu ama.

En azından orta seviye öyleydi. Tepedekiler aşırı ısınıyormuş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı