AMD'nin Isınma Problemi Var mı?

Tuna Bilgili

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Recep Abi AMD ısı problemi doğru mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten 3 tane işlemci markası var Intel, Nvdia, AMD. Bunların içinden en çok ısınanı da AMD oluyor.

Amd'nin 32nm işlemcileri çok ısınıyor evet fakat bu 14nm işlemciler bize işlerin değişeceğini gösteriyor

İşlemcilerden bahsediyorsan FX serisi için evet. Ama yeni ekran kartlarında söz konusu değil.

fakat intel 2010 civari le ısı dengeleyicisini kalitesiz yapmaya başladı ve amd daha az ısınıyor yeni modellerinde.(nvidia ekran kartı işlemci deil)

nVidia'nın işlemcisi yok arkadaşım yanlış bilgi veriyorsun.

AMD'nin işlemcilerini mi ekran kartlarını mı soruyorsunuz?

İkisi de ama benim bildiğim AMD çok ısınmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum olmadığını bende biliyorum. İşlemci değil ne demek? Tamam PC işlemcisi değil ama grafik işlemcisi. Onlara kıyasla da en çok ısınanı AMD. Tamam dediğiniz gibi olsun sadece Intel ile karşılaştırın, yine de nm bakımından ve mimari bakımından AMD, Intel'e kıyasla çok daha sıcak çalışıyor.

Çok ısınıyor demiyorum, kıyasladığımız zaman içlerinde en çok ısınanı AMD.

fakat intel ısı dengeleyicileri daha kalitesiz yapmaya başladı yeni modellerde amd daha az ısınıyor diye biliyorum.

Marka farketmez her işlemci ve ekran kartı ısınır, bunu ekran kartlarında msi asus gibi markalar kendi soğutma çözümleriyle çok güzel halletti son zamanlarda, cpu tarafında da yine iyi bir cpu soğutucusuyla çözersiniz ısınma problemi varsa. Amd işlemciler eskiden beri intele göre daha uygun fiyatlıdır ama daha fazla ısınır ve güç harcar, işlemciden kıstığınız parayı uyun bi sıvı soğutmaya verir halledersiniz. Bu ara mimari değişikleri nm geçişleri vs değişiyor sanırım durumlar ama ben yine de cpu da intel alınması taraftarıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…