Çözüldü Amdvbflash 2.93+ nereden indirilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
MSI Mech OC ekran kartım var BIOS'unu güncelleyeceğim lakin 3.05 ve sonrasında her şekilde SSID hatası ve 0fl01 hatası alıyorum. O sürümde hata vermiyormuş direk çakıyormuş galiba. Eğer yoksa nasıl yaparım? Kart Mech OC ama önceki sahibi Gaming MX BIOS'u atmış oda sorun yaşatıyor.
Resmi sitede 5700'lerı 5700 XT yapıyorlar diye galiba kaldırmışlar herhalde indiremiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tam modelini yazarsanız orijinal BIOS konusunda yardımcı olabilirim.

Hocam kartta performans minning modlu BIOS vardı yükte 200W'a kadar çekiyordu ve besleme hattının yarısı bu modelde eksik 8 tane MOSFET yerine 4 MOSFET var beslemede. Kart MSI Mech OC RX 5600 XT. Kartın orijinal BIOS'unu TechPowerUp sitesinden indirdim lakin iş karta yazmaya gelince 3.04 sürümü ve üstü missmatch SSID hatası verdi. Zor bela 2.93+ yani tam bu iş için olan BIOS'u buldum.
Buyurun lazım olan alsın BIOS: https://drive.google.com/file/d/1gaA1sk2hlb3XzIscpxYxOZUYdY-4vfrz/view?usp=sharing
Bununla yazdım ve tamamdır. Kartta şu an orijinal BIOS mevcut.
Dileyen linkle indirebilir ve virüstütal ile taratabilir.
@lazye teşekkür ederim hocam çok sağ olun.
İmzadaki rehberler çok yardımcı oldu.
RX 5700 kartlarını resmi yolla 5700XT yapamazsın. 0fl01 hatasını ondan dolayı alıyorsun gayri resmi yolla yapabilirsin. Risk alacağım diyorsan yardımcı olabilirim.

RX 5700 kartlarını resmi yolla 5700XT yapamazsın. 0fl01 hatasını ondan dolayı alıyorsun gayri resmi yolla yapabilirsin. Risk alacağım diyorsan yardımcı olabilirim.

Hocam kartım RX 5600 XT idi orada sıkıntı yok, zaten neler yaptım bir bilseniz ben bayağı gözümü kararttım kartı yandaki inşaatın harcına katarım gıcık etti beni.

Tam modelini yazarsanız orijinal bios konusunda yardımcı olabilirim.

Tam modelini yazarsanız orijinal BIOS konusunda yardımcı olabilirim.

Hocam kartta performans minning modlu BIOS vardı yükte 200W'a kadar çekiyordu ve besleme hattının yarısı bu modelde eksik 8 tane MOSFET yerine 4 MOSFET var beslemede. Kart MSI Mech OC RX 5600 XT. Kartın orijinal BIOS'unu TechPowerUp sitesinden indirdim lakin iş karta yazmaya gelince 3.04 sürümü ve üstü missmatch SSID hatası verdi. Zor bela 2.93+ yani tam bu iş için olan BIOS'u buldum.
Buyurun lazım olan alsın BIOS: https://drive.google.com/file/d/1gaA1sk2hlb3XzIscpxYxOZUYdY-4vfrz/view?usp=sharing
Bununla yazdım ve tamamdır. Kartta şu an orijinal BIOS mevcut.
Dileyen linkle indirebilir ve virüstütal ile taratabilir.
@lazye teşekkür ederim hocam çok sağ olun.
İmzadaki rehberler çok yardımcı oldu.

Çözüm
Rica ederim dostum ne demek VRAM timing değerleri ile ileride oynamak istersen tavsiye ederim bilgin olsun. Gecikme değerlerini bayağı düşürmekte.

Merhaba, üstünden 2 yıl geçmiş ama ben de RX 5600XT BE'ye orjinal BIOS atmaya çalışıyorum.

Birçok defa denedim ama 0FL01 hatası ile karşı karşıya kalıyorum, sizin attığınız linkte ise yönetici olarak çalıştırmama rağmen kabul etmiyor. Hatırlıyorsanız veya hala ilgileniyorsanız yardımcı olabilir misiniz?

Orijinal BIOS olmadigi için 0fl01 hatası alıyorsun. Orijinal BIOS'larda bu durum mevcut değil. Eğer illaki orijinal olmasa da bu ROM'u flashlamak istiyorum diyorsan,

Bu konudaki en altta,

" ATIFlash v3.04 indirdiğimiz RAR dosyasını klasörden
Çıkarıyoruz."

İbaresinin altındaki tüm anlatılanları yaparsan ROM'u flash edebilirsin.

Yanıtınız için çok teşekkür ederim.

Evet, BIOS (Sapphire RX 5600 XT BE VBIOS) sanırım orjinal/doğrulanmış değil. TechPowerUp sitesinde benim sahip olduğum ekran kartına uygun (Sapphire Pulse RX 5600XT "BE" Samsung Memory'li) sadece bir BIOS bulabildim. Flashlama işlemini de aynen dediğiniz gibi denedim diye hatırlıyorum ama " -unlockrom 0 " hata veriyordu. Yine de Flash'ı atmaya karar verirsem adımlarınızı izleyeceğim.

Biraz detay vereyim, kartımda kurulu olan BIOS versiyonu " 017.001.000.068.040650 - bitby.ru-modbios " olarak gözüküyor ve ise Subvendor "ASRock". İnternette bunu araştırdığım vakit 3 yıl önce Reddit'de paylaşıldığını ve not olarak sadece Memory Timingleri değiştirildi yazdığını gördüm. (Reddit - Dive into anything).

Bu işten anlıyorsunuz gibi duruyor, o yüzden fikrinizi de danışmak isterim. Karta FurMark testi (1080p - 120watt üstü görmedi, GPU yükü iste %98 99'larda sabit seyretti) yaptım, birçok oyun kurup denedim, performansından ve sıcaklık değerlerinden memnunum. GPU Clock'u 1750MHz görebiliyor ve hatta AMD uygulaması üstünden Tuning yaparsam bir tık daha üstüne çıkabiliyor. Uzun ve ağır oyunlar sonucu 70 dereceyi geçtiğini görmedim. Sürücüler de bir sorun çıkartmadı şimdiye kadar. Sizce bu BIOS versiyonu ile devam etmeli miyim? Bir sıkıntısı var mıdır ya da ileride sıkıntı çıkarır mı?

bity.ru dediğiniz zaten Memory timingleri oynayıp daha fazla hashrate elde etmeye kartın belirli timingleri üzerinde oynamış şekilde lanse edilmiş bir web sitesi. Subvendor kısmı da şöyle normalde BIOS versiyonun " 017.001.000.068.000000 " olması gerekiyor. Sonradan gelen " 040650 " kısım kartın üretici kısmını belirtiyor. ASRock ekran kartları dışında diğer markalar da genellikle " 017.001.000.068.000000 " gözükür.

Şöyle ki senin ekran kartın şu an halihazırda mining için oynanmış bir BIOS ile çalışıyor.

Linkini verdiğin VBIOS ise doğrulanmamış ama incelediğimde oynama yapılmamış gibi geldi.

Yani şu anda kullandığın VBIOS ASRock marka için yapılmış, üzerinden oynanmış BIOS'u sen Sapphire marka ekran kartında kullanıyorsun. 120W üstü görmemesi de bu sebeple oluyor attığın BIOS'u flaslamanı tavsiye ederim. Sorun yaşamıyorsan devam edebilirsin normalde 150W çekmesi gerekiyor daha az güç tükettiği için daha az ısınıyor. Belleklerin normalden daha çok yoruluyordur eğer sorun yaşamıyorsan devam edebilirsin ama şahsen ben orijinal BIOS'u kullanırdım. Eğer karttan daha fazla yararlanmak istiyorsan orj. BIOS üzerinden kendin de performans için oynama yapabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…