Çözüldü Amdvbflash 2.93+ nereden indirilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
MSI Mech OC ekran kartım var BIOS'unu güncelleyeceğim lakin 3.05 ve sonrasında her şekilde SSID hatası ve 0fl01 hatası alıyorum. O sürümde hata vermiyormuş direk çakıyormuş galiba. Eğer yoksa nasıl yaparım? Kart Mech OC ama önceki sahibi Gaming MX BIOS'u atmış oda sorun yaşatıyor.
Resmi sitede 5700'lerı 5700 XT yapıyorlar diye galiba kaldırmışlar herhalde indiremiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tam modelini yazarsanız orijinal BIOS konusunda yardımcı olabilirim.

Hocam kartta performans minning modlu BIOS vardı yükte 200W'a kadar çekiyordu ve besleme hattının yarısı bu modelde eksik 8 tane MOSFET yerine 4 MOSFET var beslemede. Kart MSI Mech OC RX 5600 XT. Kartın orijinal BIOS'unu TechPowerUp sitesinden indirdim lakin iş karta yazmaya gelince 3.04 sürümü ve üstü missmatch SSID hatası verdi. Zor bela 2.93+ yani tam bu iş için olan BIOS'u buldum.
Buyurun lazım olan alsın BIOS: https://drive.google.com/file/d/1gaA1sk2hlb3XzIscpxYxOZUYdY-4vfrz/view?usp=sharing
Bununla yazdım ve tamamdır. Kartta şu an orijinal BIOS mevcut.
Dileyen linkle indirebilir ve virüstütal ile taratabilir.
@lazye teşekkür ederim hocam çok sağ olun.
İmzadaki rehberler çok yardımcı oldu.
Oyun testlerine bakmıştım, sanırım normal duruyordu ama bu işlemciyle pek benchmark yapan olmamış. Yine bakacağım. BIOS konusunda düz RX 5600XT'nin Sapphire sayfasındaki BIOS'unu kurmaya bakarak başladım aslında işe, sonrasında fark ettim ki be olmayan versiyonda BIOS Switch yok, tek BIOS. O sitedeki versiyon (PULSE RX 5600 XT 6G GDDR6) be olmayan model içindi ve verilen numalar benim kartıma uymuyordu. Zaten be modelleri sanırım sonrasında üretilen ve güncel BIOS'la gelen kartlar.

TechPowerUp'ta ise baktıklarım (doğrulanmış/resmi gözüklenler) Micron Memory'ler içindi, GPU-Z benim Memory'lerimi Samsung olarak gösteriyor.

Be yazmasa dahi Samsung ve Micron destekleyen bir BIOS bu var (bunu da denedim aynı hatayı aldım): Sapphire RX 5600 XT VBIOS

Be yazan ise bu (bunu denedim ve dediğim hatalarla karşılaştım): Sapphire RX 5600 XT BE VBIOS

-f kullandığım zaman external olarak desteklenmediğini söyleyip 0fl01 SSID mismatched hatası veriyor, -F/P ile ise destek hakkına herhangi bir şey yazmayıp direkt aynı hatayı veriyor yine.

@lazye orijinal olmadığı için demişti, orijinalı ve 5600XT Be'de sorun çıkartmayacak Samsung Memory destekleyen bir BIOS var mı? Eğer yoksa bu BIOS'u kullanmaya devam edeceğim sanırım performansta bir sorun yok gibi göründüğünden.

ek olarak, FurMark testi yaparken MSAA'yı arttırdıkça güç tüketiminin düştüğünü gördüm 8X MSAA'da GPU chip Power 85'i geçmiyor, 4X MSAA'da 90-95, 2X MSAA'da 100-105 ve 0X MSAA'yı zaten biliyorsunuz.

2.93 sürümünden sonra yazmaya zorlamayı kaldırdılar, 5700 kartları 5700 XT'ye çeviriyorlar diye. 2.93+'da da hata alman imkansız.
Aynı hatayı bende alıyorum onu sabaha kadar dene halledemezsin. O SSID'yi değiştirmek için onu kontrol ettirmeden yazdıracaksın oda 2.93+'ın marifeti.
Resmi kendi sitelerine bakarsan kaldırdılar zaten.

Oyun testlerine bakmıştım, sanırım normal duruyordu ama bu işlemciyle pek benchmark yapan olmamış. Yine bakacağım. BIOS konusunda düz RX 5600XT'nin Sapphire sayfasındaki BIOS'unu kurmaya bakarak başladım aslında işe, sonrasında fark ettim ki be olmayan versiyonda BIOS Switch yok, tek BIOS. O sitedeki versiyon (PULSE RX 5600 XT 6G GDDR6) be olmayan model içindi ve verilen numalar benim kartıma uymuyordu. Zaten be modelleri sanırım sonrasında üretilen ve güncel BIOS'la gelen kartlar.

TechPowerUp'ta ise baktıklarım (doğrulanmış/resmi gözüklenler) Micron Memory'ler içindi, GPU-Z benim Memory'lerimi Samsung olarak gösteriyor.

Be yazmasa dahi Samsung ve Micron destekleyen bir BIOS bu var (bunu da denedim aynı hatayı aldım): Sapphire RX 5600 XT VBIOS

Be yazan ise bu (bunu denedim ve dediğim hatalarla karşılaştım): Sapphire RX 5600 XT BE VBIOS

-f kullandığım zaman external olarak desteklenmediğini söyleyip 0fl01 SSID mismatched hatası veriyor, -F/P ile ise destek hakkına herhangi bir şey yazmayıp direkt aynı hatayı veriyor yine.

@lazye orijinal olmadığı için demişti, orijinalı ve 5600XT Be'de sorun çıkartmayacak Samsung Memory destekleyen bir BIOS var mı? Eğer yoksa bu BIOS'u kullanmaya devam edeceğim sanırım performansta bir sorun yok gibi göründüğünden.

ek olarak, FurMark testi yaparken MSAA'yı arttırdıkça güç tüketiminin düştüğünü gördüm 8X MSAA'da GPU chip Power 85'i geçmiyor, 4X MSAA'da 90-95, 2X MSAA'da 100-105 ve 0X MSAA'yı zaten biliyorsunuz.

Sen Power'e çok takmışsın kardeşim, oyun testi yap YouTube'da çekilen videolardan kaybın varsa uğraşalım yoksa elleme çünkü zaten AMD kartları voltaj manyağı yapıp sürüyor bu söylem doğru olmasa da kartlar gerektiğinden fazla ısınıyor ve güç tüketiyor zaten belli ki BIOS moduda bunu optimum seviyeye çekmiş. Şu an RX 6600 kullanıyorum oda 100W çekiyor testte mesela.

Anladım, ilginiz için çok teşekkür ederim.

Size attığım BIOS'u dediğiniz şekilde CMD üzerinden flashlamayı denedim. " insttool64.exe " kurulmadı bu arada, hızlı bir şekilde açılıp kapandı. Ancak önemli değil demişsiniz, devam ettim. ROM'u unlock edebildim ve son komut satırını yazdım, karşılaştığım hata ise şu oldu, yine aynısı:

-f option not support in external version of the tool. Please refer to tool help for list of option supported
Old SSID: 5120
New SSID: E416
SSID mismatched

ERROR: 0FL01

Bu arada elimde aynı karttan bir tane daha var, başka bir PC'de takılı. Onun da VBIOS durumu vs. aynı. Onda da bu flash'ı kullanmayı denedim ancak süreç ve hata aynı oldu. Bu konuda ne yapabilirim?

Bir BIOS daha buldum: Sapphire RX 5600 XT VBIOS (sanırım BE için değil).

Ayrıca bu Watt olayı performansı etkiliyor mudur?

Bu arada birçok kaynakta ve sizin rehberinizde de gördüğüm üzere " -i " komutundan sonra çıkan bilgilerde "BIOS/PN" kısmı dolu oluyor, ancak bende değil. Bu yüzden " -fp " komutunu kullanmayı denedim ancak yine aynı hatayı aldım (0FL01). " -f " komutuyla denediğim vakitse diğer gönderimde yazdığım gibi " -f option not support in external version of the tool " hatası ile karşılaştım. Acaba USB üzerinden mi denemem gerekiyor? Ayrıca ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırmak veya Windows'u temiz bir şekilde kurmak yardımcı olabilir mi?

Atmak istediğin BIOS'u igors labdan red BIOS editör indir ve SSID ve kimliği sendeki BIOS'la aynı olacak şekilde değiştir yazdır işin içinden çıkazsan.

Son düzenleme:
2.93 sürümünden sonra yazmaya zorlamayı kaldırdılar, 5700 kartları 5700 XT'ye çeviriyorlar diye. 2.93+'da da hata alman imkansız.
Aynı hatayı bende alıyorum onu sabaha kadar dene halledemezsin. O SSID'yi değiştirmek için onu kontrol ettirmeden yazdıracaksın oda 2.93+'ın marifeti.
Resmi kendi sitelerine bakarsan kaldırdılar zaten.

Sen Power'e çok takmışsın kardeşim, oyun testi yap YouTube'da çekilen videolardan kaybın varsa uğraşalım yoksa elleme çünkü zaten AMD kartları voltaj manyağı yapıp sürüyor bu söylem doğru olmasa da kartlar gerektiğinden fazla ısınıyor ve güç tüketiyor zaten belli ki BIOS moduda bunu optimum seviyeye çekmiş. Şu an RX 6600 kullanıyorum oda 100W çekiyor testte mesela.
Performans konusunda pek bir sorun yok gibi görünüyor. Tek net olarak fark ettiğim şey GPU Utilization, aynı sistemde baktığım birçok testte GPU kullanımı sabit bir şekilde %95 -%99 arası seyrediyor, çok nadiren düşüşler yaşanıyor. Bende ise örneğin Far Cry 6'da GPU Utilization %50'lere bile düşüyor. Hiç %95+ sabit kalmadığı olmuyor mu derseniz, oluyor ama uzun süreler boyunca değil. Genelde dalgalı bir şekilde seyrediyor.

İnternette bulduğum testler maalesef oyun içi benchmarkları kullanmamışlar, normal oynanış sırasında benchmarkı gerçekleştirmişler o yüzden kesin konuşamıyorum. Buna rağmen yine de FPS konusunda büyük bir fark/sorun göremedim, genel olarak aynı. Yani videoda oyuncu Far Cry 6'da 70 60fps alırken ben gidip 40 30fps almıyorum aynı yerlerde.
Bir başka denediğim oyun RDR2, durum FPS konusunda aynı. Sadece şehir içlerine girince darboğaz oluyor ve GPU kullanımı düşüyor, yoksa %95+ üstü sabit kalabiliyor.
Tabii bir de Watt konusu, testlerde oyuncularınki 100 120lerde gezerken benimki 80-90 hatta bazı oyunlarda 60'lara bile düşebiliyor.
Battlefield 2042'ye de baktım. Oyuncu medium ayarlarad 80-100 arası FPS alıyor, FPS değerleri aynen bende de o civarlarda.
Çok uzatıysam üzgünüm, kısaca gördüğüm göze batan tek fark bazı oyunlardaki GPU kullanımı aldığım ama FPS değerlerinde uçuk farklar göremedim. Sanırım o yüzden bu VBIOS'da kalsam da bir sorun çıkmayacak. GPU sıcaklığı gayet serin 70'i zor görüyor, Memoryler ise 90 95'lere çıkmıyor.

2.93 konusunda ise dediğim gibi yönetici olarak çalıştırmam gerektiğini söylüyor ama çalıştırsam bile işe yaramadı. Windows 11 kullanıyorum bu arada, format atıp da denedim.

Editör hakkında da sorayım, olur da atarsam diye ama şu an atmayı düşünmüyorum bir sorun çıkmadıkça. Flashlayacağım BIOS'da da mı Subvendor ID 1849 ve SUB ID ise 5120 olacak (şuanki BIOS'umda olduğu gibi)? Boot Message'i ne yapayım?

Dosya Ekleri

• Current Rom.png
    Current Rom.png
    125,8 KB · Görüntüleme: 25
  • BE Rom.png
    BE Rom.png
    16,2 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
Performans konusunda pek bir sorun yok gibi görünüyor. Tek net olarak fark ettiğim şey GPU utilization, aynı sistemde baktığım birçok testte GPU kullanımı sabit bir şekilde %95 -%99 arası seyrediyor, çok nadiren düşüşler yaşanıyor. Bende ise örneğin Far Cry 6'da GPU utilization %50'lere bile düşüyor. Hiç %95+ sabit kalmadığı olmuyor mu derseniz, oluyor ama uzun süreler boyunca değil. Genelde dalgalı bir şekilde seyrediyor.

İnternette bulduğum testler maalesef oyun içi benchmarkları kullanmamışlar, normal oynanış sırasında benchmarkı gerçekleştirmişler o yüzden kesin konuşamıyorum. Buna rağmen yine de FPS konusunda büyük bir fark/sorun göremedim, genel olarak aynı. Yani videoda oyuncu Far Cry 6'da 70 60FPS alırken ben gidip 40 30FPS almıyorum aynı yerlerde.
Bir başka denediğim oyun RDR2, durum FPS konusunda aynı. Sadece şehir içlerine girince darboğaz oluyor ve GPU kullanımı düşüyor, yoksa %95+ üstü sabit kalabiliyor.
Tabii bir de watt konusu, testlerde oyuncularınki 100 120'lerde gezerken benimki 80-90 hatta bazı oyunlarda 60'lara bile düşebiliyor.
Battlefield 2042'ye de baktım. Oyuncu medium ayarlarad 80-100 arası FPS alıyor, FPS değerleri aynen bende de o civarlarda.
Çok uzatıysam üzgünüm, kısaca gördüğüm göze batan tek fark bazı oyunlardaki GPU kullanımı aldığım ama FPS değerlerinde uçuk farklar göremedim. Sanırım o yüzden bu VBIOS'da kalsam da bir sorun çıkmayacak. GPU sıcaklığı gayet serin 70'i zor görüyor, Memory'ler ise 90 95'lere çıkmıyor.

2.93 konusunda ise dediğim gibi yönetici olarak çalıştırmam gerektiğini söylüyor ama çalıştırsam bile işe yaramadı. Windows 11 kullanıyorum bu arada, format atıp da denedim.

Editör hakkında da sorayım, olur da atarsam diye ama şu an atmayı düşünmüyorum bir sorun çıkmadıkça. Flashlayacağım BIOS'da da mı subvendor ID 1849 ve sub ID ise 5120 olacak (şu anki BIOS'umda olduğu gibi)? Boot Message'i ne yapayım?

Sorumluluk kabul etmem ama 2.93+ ile flashlamadan önce ben 3 yeri de değiştirip flashlamıştım bir sıkıntı yaşamamıştım. Sende ne olur bilmem.

Konusu, testlerde oyuncularınki 100 120'lerde gezerken benimki 80-90 hatta bazı oyunlarda 60'lara bile düşebiliyor.

Akıcılıkta ve FPS'de sorun yoksa bu çok iyi bir şey.

Sorumluluk kabul etmem ama 2.93+ ile flashlamadan önce ben 3 yeri de değiştirip flashlamıştım bir sıkıntı yaşamamıştım. Sende ne olur bilmem.

Akıcılıkta ve FPS'de sorun yoksa bu çok iyi bir şey.
Gördüğüm kadarıyla şu anlık bir sorun kadarıyla yok gibi, o yüzden bu BIOS ile devam edeceğim herhangi bir sorun çıkmadıkça. Flash atmam gerekirse de o dediğiniz yöntemi denerim, diğerleri olmadığından zaten. Sorumluluğu ben kabul ediyorum. Ama dediğim gibi şu an BIOS'u vs. ellemeyeceğim performansta sorun görmediğimden, olduğu gibi devam.

İkinize de teşekkür ederim yanıtlarınız ve yardımlarınız için. @RinDoChi @lazye

Gördüğüm kadarıyla şu anlık bir sorun kadarıyla yok gibi, o yüzden bu BIOS ile devam edeceğim herhangi bir sorun çıkmadıkça. Flash atmam gerekirse de o dediğiniz yöntemi denerim, diğerleri olmadığından zaten. Sorumluluğu ben kabul ediyorum. Ama dediğim gibi şu an BIOS'u vs. ellemeyeceğim performansta sorun görmediğimden, olduğu gibi devam.

İkinize de teşekkür ederim yanıtlarınız ve yardımlarınız için. @RinDoChi @lazye
ne demek şahsen ben kurcaladığıma pişman oldum benim sistem sıkıntılıydı karttan tat alamadım ama sen sorun yaşamıyorsan devam et dostum

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı