Ameliyat olmak MSÜ'ye engel midir?

numbKörKedi

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, MSÜ hedefi olan bir öğrenciyim yakın zamanda sağ diz ön çapraz bağlarım ciddi derecede yırtıldı doktor ameliyat önerdi fakat MSÜ gerekçesi ile kabul etmedim, bunun üzerine doktorda fizik tedavi ile süreci yönetmemi söyledi. Buraya kadar her şey güzel fakat bu ciddi bir sakatlık olduğu için gene de aklıma yatmadı ben ameliyat olsam MSÜ'ye engel bir durum teşkil eder mi veya bir şekilde mülakatları geçip ameliyat olmam daha mı sağlıklı olur beni aydınlatabilirseniz çok memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam kusura bakmayın ama çapraz bağları yırtılan bir insan daha doğru düzgün yürüyemiyorken, o 400 metrelik koşuyu yapması bana göre imkansız. Engel teşkil etmesinden öte sağlığınızla ilgili bir durum. O koşuda bacağı tekrar sakatlarsanız bu sefer hem bacaktan hem MSÜ'den olursunuz. Ama sağlık mülakatlarına göre ölçütler vardı o ölçütlere göre büyük bir dikiş izi olmamalı.

Sağlığınız önemli boşverin MSÜ'yü niye kendinizi tehlikeye atıyorsunuz? Bende ameliyatım yüzünden MSÜ'ye girmekten vazgeçtim. Zaten alım şartları polisliğe benzemiyor çok daha katı. Kesin cevap veremem ama ameliyat olursan, sağlık kontrolündeki görevlilerin insafına kalırsın muhtemelen.

Son düzenleme:
Hocam kusura bakmayın ama çapraz bağları yırtılan bir insan daha doğru düzgün yürüyemiyorken, o 400 metrelik koşuyu yapması bana göre imkansız. Engel teşkil etmesinden öte sağlığınızla ilgili bir durum. O koşuda bacağı tekrar sakatlarsanız bu sefer hem bacaktan hem MSÜ'den olursunuz. Ama sağlık mülakatlarına göre ölçütler vardı o ölçütlere göre büyük bir dikiş izi olmamalı.

Hocam söylemesi kolay elbette ama insan kolay kolay vazgeçemiyor her yolu denemek zorlamak istiyor ne yapalım.

Olacağınız ameliyat, hayatınıza etki edecekse olabilir. MSÜ mülakatlarına giderken sağlık kontrolünden de geçiyorsunuz.

Sağlık kontrolünün detayları çok önemli aslında çünkü diz ameliyatında çok büyük izler olmuyor tam kopma olmadığı için fakat emin olamadım gene de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı