Ali_Bey378
Centipat
Daha fazla
Ülke olarak vs pek bilgim yok benim. Ama Almanca'yı üniversite okuyacak kadar(B2-C1) seviyesinde öğrenmek 1-2 yıl içinde çok çok zor. İngilizce sizin için daha iyi olur. Ama mümkünse lisansı Türkiye'de okuyup dili vs tamamen halledip yüksek lisansı başka bir ülkede yapmak daha mantıklı olur bence.
Şansını denemeden bilemezsin. Burs gelir mi, gelmez mi, tavsiyem Almanca da öğren, işini garantiye al. Paralı okuyacağım diyorsan illa İngiltere daha mantıklı; Amerikan üniversiteleri fazla şişiriliyor.Anlaidm tavsiyeniz için teşekkürler
Lisede not ortalamam iyi bir fen lisesi ama sayılı liselerden değil, İngilizcem yeterli değil çok az geliştirmeyi düşünüyordum
Sizce yine de şansını denemeli miyim yoksa Almanya daha mı mantıklı.
Ne tavsiye edersiniz hangi ülkeyi vs zaten İngilizceyi de doğru düzgün bilmiyorum
İngilizce bilmiyorum maalesef Almanya iyi diyorsanız eğer. İngiltere ve Amerika da burs almak da Zor galiba.
Okumak istediğiniz bölüm nedir?Biraz zor gibi evet.
İngilizce üniversite okuyabilecegim ulkelerde ücretli galiba ücretli olduğu gibi burs almak da çok zor galiba, İngilizce olarak üniversitelerle ilgili tavsiyeniz var mı?
Dediğiniz Türkiye'de lisansi yapıp yüksek lisansı dışarıda yapmak da olabilir ama yurt dışında eğitim kalitesi vs bambaşka.
Biraz zor gibi evet.
İngilizce üniversite okuyabilecegim ulkelerde ücretli galiba ücretli olduğu gibi burs almak da çok zor galiba, İngilizce olarak üniversitelerle ilgili tavsiyeniz var mı?
Dediğiniz Türkiye'de lisansi yapıp yüksek lisansı dışarıda yapmak da olabilir ama yurt dışında eğitim kalitesi vs bambaşka.
İngiltere de burs imkanları var mı.O zaman Almanca da öğrenmeye başlayayım almancayla ve İngilizceyle ilgili ne tavsiye edersiniz dizi film uygulama yöntem vsŞansını denemeden bilemezsin. Burs gelir mi, gelmez mi, tavsiyem Almanca da öğren, işini garantiye al. Paralı okuyacağım diyorsan illa İngiltere daha mantıklı; Amerikan üniversiteleri fazla şişiriliyor.
Okumak istediğiniz bölüm nedir?
Evet o açıdan haklısınızHocam eğitim kalitesi bambaşka da hem İngilizce hem Almanca için bir iki senede yüksek bir seviyeye ulaşmak çok zor. Her ülke özellikle Almanya için YKS sonucunuzun da yüksek olması gerekiyor. Bir yıl YKS'ye ayırsanız dil için pek vakit kalmıyor. Lisansı Türkiye'de okuyup yüksek lisansı yurt dışında yapmak daha mantıklı bence.
İngiltere de burs imkanları var mı? O zaman Almanca da öğrenmeye başlayayım Almanca'yla ve ingilizceyle ilgili ne tavsiye edersiniz dizi film uygulama yöntem vs.
Okumak istediğim bölüm biraz karışık gibi ama ya endüstri mühendisliği gibi bir mühendislik ya da ekonomi finans vs eğer USA fslan olursa ekonomi falan olabilir yani.
Dili bana hiç sorma! Şu anda onunla uğraşıyorum. Almanya'da 1 sene süren bir hazırlık gibi bir şey var, ama ismi hazırlık değil. Eğer belirlenen dil seviyesine gelirsen lisansa kabul ediliyorsun.İngiltere de burs imkanları var mı.O zaman Almanca da öğrenmeye başlayayım almancayla ve İngilizceyle ilgili ne tavsiye edersiniz dizi film uygulama yöntem vs
Okumak istediğim bölüm biraz karışık gibi ama ya endüstri mühendisliği gibi bir mühendislik yada ekonomi finans vs eğer usa fslan olursa ekonomi falan olabilir yani
Evet o açıdan haklısınız
Hocam ikisini birden yapmaya çalışmayın bence. İyice bir araştırıp hangi ülkeyi istediğinize karar verin sonra da dile ona göre başlayın. Zaten kısıtlı bir süreniz var iki dili beraber öğrenmek pek mantıklı değil. Ki zaten bir dili bile bu süre içinde doğru düzgün öğrenmeniz zor bir iş.
Hazırlık mevzusunu tam anlayamadım. Belirlenen seviye çok yüksek değildir değil miDili bana hiç sorma! Şu anda onunla uğraşıyorum. Almanya'da 1 sene süren bir hazırlık gibi bir şey var, ama ismi hazırlık değil. Eğer belirlenen dil seviyesine gelirsen lisansa kabul ediliyorsun.
Ben İngilizce öğreneceğim, ama benim öğrenme amacım şu anlık sadece akademik kitapları rahatça okumak için. Türkiye'de üniversite okuyacağım yüksek lisans için yurtdışını düşünüyorum. En mantıklı yöntem benim öğrenme amacıma göre önce Türkçe olarak İngilizce öğreten kitaplar, sonrasında Cambridge Grammar in Use ve Cambridge Vocabulary in Use kitaplarını okumak.Hazırlık mevzusunu tam anlayamadım. Belirlenen seviye çok yüksek değildir değil mi
Faydalı bulduğunuz yöntem vs var mı yoksa sizde hala uğraşıyor musunuz
Halihazırda hatrı sayılır bir lisede Almanca eğitimi görüyorum. 1-2 yılda hem Yks ile uğraşıp hem de B2-C1 Almanca seviyesine ulaşmanız çok zor bana kalırsa. Almanca grammar olarak ağır bir dil. Kurallarla, istisnalarla dolu ve çok fazla gramer konusu var. Kesinlikle İngilizce'den çok daha zor. İngilizce'de ezber gerektiren tek yer birkaç tense iken Almanca'da bi' ton farklı kural, çekim vs var. Bence İngilizce öğrenmeniz daha kolay olur.Siz neyi tavsiye edersiniz peki hocam, İngilizce öğrenip İngiltere USA Kanada vs mi yoksa Almanca öğrenip Almanya mi?
İtalya'da galiba ingilizceyle alıyor.
Ben İngilizce öğreneceğim, ama benim öğrenme amacım şu anlık sadece akademik kitapları rahatça okumak için. Türkiye'de üniversite okuyacağım yüksek lisans için yurt dışını düşünüyorum. En mantıklı yöntem benim öğrenme amacıma göre önce Türkçe olarak İngilizce öğreten kitaplar, sonrasında cambridge grammar in use ve cambridge vocabulary in use kitaplarını okumak.
Fizik MühendisliğiHocam okumak istediğiniz bölüm nedir?
Yine de tavsiyem yüksek lisans olur sizin için. Eğer mühendislik okuyacaksanız Almanya, diğer eğitimlerde ise İngiltere ve ABD sizin için iyi olacaktır. @Ali_Bey378