Amerika veya İngiltere'de üniversite kabulü almak çok zor mu?

Biraz zor gibi evet.
İngilizce üniversite okuyabilecegim ulkelerde ücretli galiba ücretli olduğu gibi burs almak da çok zor galiba, İngilizce olarak üniversitelerle ilgili tavsiyeniz var mı?
Dediğiniz Türkiye'de lisansi yapıp yüksek lisansı dışarıda yapmak da olabilir ama yurt dışında eğitim kalitesi vs bambaşka.

Şansını denemeden bilemezsin. Burs gelir mi, gelmez mi, tavsiyem Almanca da öğren, işini garantiye al. Paralı okuyacağım diyorsan illa İngiltere daha mantıklı; Amerikan üniversiteleri fazla şişiriliyor.

Okumak istediğiniz bölüm nedir?

Hocam eğitim kalitesi bambaşka da hem İngilizce hem Almanca için bir iki senede yüksek bir seviyeye ulaşmak çok zor. Her ülke özellikle Almanya için YKS sonucunuzun da yüksek olması gerekiyor. Bir yıl YKS'ye ayırsanız dil için pek vakit kalmıyor. Lisansı Türkiye'de okuyup yüksek lisansı yurt dışında yapmak daha mantıklı bence.

İngiltere de burs imkanları var mı.O zaman Almanca da öğrenmeye başlayayım almancayla ve İngilizceyle ilgili ne tavsiye edersiniz dizi film uygulama yöntem vs
Okumak istediğim bölüm biraz karışık gibi ama ya endüstri mühendisliği gibi bir mühendislik yada ekonomi finans vs eğer usa fslan olursa ekonomi falan olabilir yani

Evet o açıdan haklısınız

Hocam ikisini birden yapmaya çalışmayın bence. İyice bir araştırıp hangi ülkeyi istediğinize karar verin sonra da dile ona göre başlayın. Zaten kısıtlı bir süreniz var iki dili beraber öğrenmek pek mantıklı değil. Ki zaten bir dili bile bu süre içinde doğru düzgün öğrenmeniz zor bir iş.

Dili bana hiç sorma! Şu anda onunla uğraşıyorum. Almanya'da 1 sene süren bir hazırlık gibi bir şey var, ama ismi hazırlık değil. Eğer belirlenen dil seviyesine gelirsen lisansa kabul ediliyorsun.

Siz neyi tavsiye edersiniz peki hocam, İngilizce öğrenip İngiltere USA Kanada vs mi yoksa Almanca öğrenip Almanya mi?
İtalya'da galiba ingilizceyle alıyor.

Dili bana hiç sorma! Şu anda onunla uğraşıyorum. Almanya'da 1 sene süren bir hazırlık gibi bir şey var, ama ismi hazırlık değil. Eğer belirlenen dil seviyesine gelirsen lisansa kabul ediliyorsun.
Hazırlık mevzusunu tam anlayamadım. Belirlenen seviye çok yüksek değildir değil mi
Faydalı bulduğunuz yöntem vs var mı yoksa sizde hala uğraşıyor musunuz

Hazırlık mevzusunu tam anlayamadım. Belirlenen seviye çok yüksek değildir değil mi
Faydalı bulduğunuz yöntem vs var mı yoksa sizde hala uğraşıyor musunuz
Ben İngilizce öğreneceğim, ama benim öğrenme amacım şu anlık sadece akademik kitapları rahatça okumak için. Türkiye'de üniversite okuyacağım yüksek lisans için yurtdışını düşünüyorum. En mantıklı yöntem benim öğrenme amacıma göre önce Türkçe olarak İngilizce öğreten kitaplar, sonrasında Cambridge Grammar in Use ve Cambridge Vocabulary in Use kitaplarını okumak.

Siz neyi tavsiye edersiniz peki hocam, İngilizce öğrenip İngiltere USA Kanada vs mi yoksa Almanca öğrenip Almanya mi?
İtalya'da galiba ingilizceyle alıyor.
Halihazırda hatrı sayılır bir lisede Almanca eğitimi görüyorum. 1-2 yılda hem Yks ile uğraşıp hem de B2-C1 Almanca seviyesine ulaşmanız çok zor bana kalırsa. Almanca grammar olarak ağır bir dil. Kurallarla, istisnalarla dolu ve çok fazla gramer konusu var. Kesinlikle İngilizce'den çok daha zor. İngilizce'de ezber gerektiren tek yer birkaç tense iken Almanca'da bi' ton farklı kural, çekim vs var. Bence İngilizce öğrenmeniz daha kolay olur.

YKS etkeni olmasa Almanca derim ama hem Yks ye çalışıp hem bu kadar yüksek seviyeye ulaşmak çok zor. Mesela benim okulum bir DSD okulu ve C1 diploması için verilen eğitim 1 sene hazırlık olmak üzere 4.5 seneye yayılıyor, üstüne okul dışında bireysel bir çalışma yapmadan da C1 olamıyorsunuz elbette. Siz ise 1-2 senede okul, öğretmen olmadan bu seviyeye gelmek istiyorsunuz ki bence bu çok zor.

Hocam okumak istediğiniz bölüm nedir?

Yine de tavsiyem yüksek lisans olur sizin için. Eğer mühendislik okuyacaksanız Almanya, diğer eğitimlerde ise İngiltere ve ABD sizin için iyi olacaktır. @Ali_Bey378

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…