Amerika'da Green Card vs olmadan belli bir süre kalınır ise vatandaşlık alınabilir mi?

Arda3883

Hectopat
Daha fazla  
Amerika'ya bir şekilde gidip belli bir yıl orada yaşadıktan sonra vatandaşlık alınıyor mu mesela 5-10 yıl kalındığında, bilen var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
5-10 yıl belirli bir vize olarak kalmanız gerekiyor diye biliyorum hocam. Kaçak kalırsanız yakalanırsınız çünkü

Önce vize alman gerekiyor çıkarsa 10 yıllık çıkıyor zaten red yersen geçmiş olsun diyelim vizeyi aldın 10 yıllık ama 10 yıl içerisinde toplam 6 ay kalma şansın var ister 1 kerede kal istersen 10 yıla böl diyelim aaldın ve kaldın yakalanırsan sınır dışı edilirsin ama o süreç içinde resmi olarak Amerika şirketinde çalışıp iş teklifi alıp sözleşme imzalarsan o zaman vize türünü değiştiriyorsun.
İstersen paralı da Green Card alabiliyorsun yanlış hatırlamıyorsam 10bin dolardı.

4 aylık vize var vize bitince orada 5 10 yıl vizesiz kalsam çalışsam alamıyor muyum yani.

5-10 yıl belirli bir vize olarak kalmanız gerekiyor diye biliyorum hocam. Kaçak kalırsanız yakalanırsınız çünkü

4 aylık vize var vize bittikten sonra 5-10 yıl vizesiz kalıp çalışsam alamıyor muyum yani.

4 aylık vize var vize bitince orada 5 10 yıl vizesiz kalsam çalışsam alamıyor muyum yani.

4 aylık vize var vize bittikten sonra 5-10 yıl vizesiz kalıp çalışsam alamıyor muyum yani.

Vizen olmadan kimse sana iş vermez kaldı ki turist vizen varken de çok iş vermezler. Bence oradaki bir şirket sponsor bul öyle vizeni değiştir yoksa zor.

Vizen olmadan kimse sana iş vermez kaldı ki turist vizen varken de çok iş vermezler. Bence oradaki bir şirket sponsor bul öyle vizeni değiştir yoksa zor.

Anladım peki şirket nasıl sponsor oluyor sponsor olduğunda farklı bir vize mi oluyor yoksa gine vizesiz mi oluyorum ve şirketten kastığınız restoran sahipleri, ne bileyim atıyorum dönerci falan da olur mu Uber vs yapabilir miyim birazcık detaylı anlatabilir misiniz? (bu arada zaten bir nevi çalışıyorum orada zaten çocuklarla ilgili okulları bittiği için onlara orada hobiler yaptırıyorum, öğretiyorum gibi ama okulları tekrar açıldığı zaman bitecek işte)

Son düzenleme:

Şirket sponsor oluyor sana o zaman vize türün değişiyor tabii örneğin MC MC donalds genelde fakat az para veriyoerlar diye biliyorum ve sponsor olan kişi 1 sene orada çalışmanı istiyor Uber falan yapamazsın turist vizesi ile araba bile alamssn o vize ile biraz uğraştırıcı işte bende ondan dedim sana para ile Green Card al hem işde sponsor lu veriyorlar EB3 vizesi olarak geçiyoor vasıfsız eleman olarak MC donalds gibi yerler wendys gibi yerlerde çalışıyorsun 1 sene sonra serbetsin artık orada oturumun oluyor.

Anladım çok sağ olun teşekkürler yardımınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…