Merhaba Amerika'da halihazirda yasayan ve birçok eyaletinde yasama firsati elde etmis biri olarak. Hazir yeni Türkiye'de greencard basvurulari acilmisken ben de boyle bir konu acayim dedim sizlere yardimci olmak acisindan. Oldu da buraya yerlesme firsatiniz oldu, forum uyelerinin de yas ortalamasi genc biliyorum o yuzden 0'dan baslayacaksiniz. Buyuk ve populer sehirlere gitmeyin arkadaşlar. Hem cok fazla kira hem de vergi odersiniz (state tax, sales tax vs.) Amerika'nin gelisen ic eyaletlerine yonelin ornegin omaha ne, kansas City, huntsville al vb. cunku buralar hem is imkani acisindan iyi hem de cebinizi cok yakmayacak yerlerdir Los Angeles'ta ufacik odada kalacaginiza bu gibi sehirlerde kendinize apartman hatta ev bile tutabilme imkanizin olur ayrica cok fazla eyalet vergisi(state tax) vermezsiniz. Hem de trafik rahat olacagindan hem vaktiniz olur hem de benzinden tasarruf edersiniz. 1 yildan sonra zaten ikametgahiniz(resident) olacaksiniz o zaman uygun fiyata okula da baslayabilirsiniz.