Amerika'da üniversite okumak

IX. Corleone

Hectopat
Yer
Corleone
Amerika'da herhangi bir üniversiteyi okuyunca finansal özgürlüğüm olabilecek mi? Şöyle söyleyelim bizim gibi yurtdışından gelip üniversite okuyan kişiler için üniversiteye yerleşmek sıkıntılı bir iş (TOEFL, SAT, lise obp'si vs) şimdi böyle olunca üniversitelere kabul görmek de zor oluyor. Ben şimdi orada bir üniversite okuyup da işsiz kalmak istemiyorum ya da ekonomik özgürlüğüm olmayacaksa... Ne diye yurtdışında okuyayım mı hem okul parası vereceksin hem orada yaşamak için para sıkıntısı olacak, bunlarla uğraşacağıma çok çalışıp Türkiye'de çok güzel bir üniversite de okuyamaz mıyım? Bu işlerden anlayan birisi varsa yardımcı olabilir mi?

Hocam maddi kısmı geçtim de hani dediğim gibi iş olanakları, finansal özgürlük hakkında ne dersiniz?
Orası senin çalışmana bağlı çalışırsan iş çok şaka Maka ama orada iş bulmak daha kolay şirket çok iyi bir bölüm okursan tabiki ekonomik olarak özgür olursun yami en kötü turkiyeden iyisin hayatta başarılar sorun olursa yaz bakalım 😂

Amerika'da gireceğin ortalama üstü bir üniversite Türkiye'nin en iyi üniversitesinden iyidir. Fakat yüklü miktarda birikmiş paran yoksa zor iş. Burs falan veriliyor ama anca ihtiyaçlarını karşılayacak kadar. Okulu karşılayıp burs kazandığını düşündüğümüz ihtimalde bile ihtiyaçlara yetmez o para büyük ihtimal çalışman gerekecek her türlü.
Kısacası başarabilirsen orda daha başarılı olursun. Ne yaparsan yap karşılığını daha iyi alırsın.
Benim yüklü miktarda param olsa 1 saniye durmam burda gider orda okurum
Hocam maddi kısmı geçtim de hani dediğim gibi iş olanakları, finansal özgürlük hakkında ne dersiniz?
Teknoloji işleri veya el becerisi isteyen işler yaparsan olanaklar daha fazla tabiki. Ülke daha büyük, müşteri daha fazla, işveren daha fazla.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı