Amerika'da yaşamak güzel mi?

Biz Türkiye'de doğduk kötü yaşam, Amerika'da doğan iyi yaşam, haksızlık ama bu.

Daha kendi dilinde cümle kuramayan birini (hatalarını da düzelttim ban yememek için) Amerika ne yapsın? Türkiye'de kötü bir hayata doğduysan kendini oradan çıkarmak ve gelişmek için ne yaptın mesela?

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha kendi dilinde cümle kuramayan birini (hatalarını da düzelttim ban yememek için) Amerika ne yapsın? Türkiye'de kötü bir hayata doğduysan kendini oradan çıkarmak ve gelişmek için ne yaptın mesela?

Bazı insanlar ekonomiyi sadece bilgisayar alamadı diye kötülüyor. Herhalde bilgisayar ucuz olsa yine oy verirler

Afrika'da aç susuz değiliz ama Amerika ve Avrupa'ya göre rezil durumdayız. Yapılacak şey belli. Bu hükümete oy vermeyeceksiniz.

ABD'ye gitmedim ama gördüğüm kadarıyla parası olan için çok güzel parası olmayan için berbat.

"Her yer öyle değil mi?" diyebilirsiniz ama ABD'de bu fark çok daha büyük.

Bazı insanlar ekonomiyi sadece bilgisayar alamadı diye kötülüyor. Herhalde bilgisayar ucuz olsa yine oy verirler.
Pahalı olsa da oy verirler çünkü:
  • Dünya lideri
  • Avrupa bizi kıskanıyor
  • Yol yaptı
  • Başka yönetecek adam yok
Afrika'da aç susuz değiliz ama Amerika ve Avrupa'ya göre rezil durumdayız. Yapılacak şey belli. Bu hükümete oy vermeyeceksiniz.
Onlar kazanmayınca da çok bir şey değişmeyecek. Celal Şengör'ün çok güzel bir sözü var: "Evet erkekleri Mercedes'e biner, kadınları bikini giyer ancak kafanın içini açınca küçük bir Afganistan çıkıyor. Kültür seviyesi çok düşük."

Ekonomik şartlar belki biraz iyileşir ama bizim onlar gibi olmamız imkansız. Herkes torpil istiyor, kimse liyakat istemiyor. Ondan imkânı olan bence gitmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…