Amerika'daki etkinlikler

Eşref Bey

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Selam dostlar. Yıllar boyu yurt dışında yaşadım ancak 1 kere bile ABD'ye gidemedim. Amerika'ya gitmek istememdeki en temel sebep sporsal etkinlikler. Öyle ki bir NBA maçına gitmeyi çok isterdim. Sizi o koca koca televizyonlarda vs. gösteriyorlar. Nedense çok istedim bunları yaşamayı. 2. en temel sebep ise müstakil ve tek katlı evler. Şehir merkezleri değil de şehirden uzak olan kentlerde tek katlı ve müstakil evler hem çok şık ve sade hem de hizalanışları çok güzel.

YAŞANTILAR
Bazen VPN açıp Omegle'de takılıyorum. Ve genellikle 13-17 yaş aralığındaki kişiler geliyor Amerika Server'nda. Bakıyorum ellerde iPhone, arkada güm güm müzik, koskoca evler. Nasıl desem, kıskanıyorum. Yani ben küçükken IPhone'u zengin telefonu zannediyordum (hala öyle). Ben küçükken tek bir tuşlu telefona razıydım, şimdi her şeyim var ama küçüklüğümü keşke öyle geçirebilseydim.

Daha konuşulacak çok şey var ama burada keselim.

Hocam Amerika'da hayat güzel şartlar güzel fakat Amerika'da hastane ve bakım ücretleri aşırı fazla o yüzden ben Amerika'da başka seçeneğin varsa yaşamayı tercih etmenizi önermem. 911 arayıp ayağınıza ambulans için $940'dan $1250'a kadar fatura kesiyorlar. Amerika'da çoğu kişi sırf hastane borcu ödeyemiyor diye devlet, hastane kredisi diye bir şey çıkardı.

@534747 Maalesef kötü yanları da var. Ancak yaşanmaya değer bir yer.

@534747 Maalesef kötü yanları da var. Ancak yaşanmaya değer bir yer.
Zaten hayat şartları güzel, orada sorun yok fakat İsviçre'de de iyi bir hayat yaşayıp bedava sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyorsun. Vatandaş ol, olma. Orada bir işin ve sigortan olsa yetiyor. Eğer yoksa da devletin sana verdiği 6 aylık "Turist/Yabancı Sigortası"ndan faydalanabiliyorsun.

Akrabalarımızın bir kısmı İsviçre'de yaşıyor. Bu yaz geldiler, beraber tatil yaptık. Anlat anlat bitiremiyorlar. Çocuğum olursa net yurt dışında büyüteceğim.

Olması gereken de bu zaten. Ben en son 3-4 yıl önce özel hastaneye gitmiştim ondan sonraki süreçte hastaneyle işim olmamasına rağmen hastanenin ve hastaların masraflarını vergilerimle ödedim. Neden faydasını görmediğim sağlık hizmetinin masrafını ben karşılıyorum.

Birkaç yıl önce youTube'da bir video izlemiştim, Amerika'da bir mahalleyi çekiyor. Tek katlı evleri çok güzel, sokakları geniş, etraf yeşilliklerle dolu. Oldukça sakin ve huzurlu yer. Tabii ismini vermek istemediğim haber kanalı neredeyse Amerika'da savaş çıktı diyecek, o kadar kötü halde yani

Hocam bu fiyatlar 50 veya 100 birimde olsa haklısınız fakat bir adamın 2 haftalık maaşını bir acil durum için getirilen ambulansa harcamaya zorlamak aşırı saçma.

Hocam bu fiyatlar 50 veya 100 birimde olsa haklısınız fakat bir adamın 2 haftalık maaşını bir acil durum için getirilen ambulansa harcamaya zorlamak aşırı saçma.

Hayatınızda kaç kere ambulans ihtiyacınız olacak ki. Acil durumlarda zaten sağlık hizmetlerini bedavaya yaptırabiliyorlar mesela COVID zamanı aşılar bedavaydı. ABD'nin kuruluş kültüründen dolayı bu sağlık hizmetleri ücretli ve bunun değiştirilmesi mümkün değil çünkü halkın kendisi de istemiyor. Vergi getirilip karşılansa bu sefer de vatandaşları neden karşılığını almadığı hizmetin masrafını ödemek istesin. Türkiye'de de sistem bu olmalı her gün baş ağrısı sebebiyle doktora giden yaşlıların masrafını neden ödüyorum mesela. Herkes kendi sorumsuzluğun masrafını öderse kimse baş ağrısı sebebiyle doktorları oyalamaz sadece ciddi hastalar bulunur hastanede.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…