Amerika'dan 4000 TL Sistem Toplama Tavsiyesi

AATA

Centipat
Bir tandığım Amerika'dan mayıs ayında gelecek. Aşağıdaki gibi bir sistem düşünüyorum. Ancak bütçe olarak da 4000 TL gibi bir meblağa var kafamda. Tabi +/- yönde değerli önerilerinize açığım. Not: Yanlarına Amazon'daki fiyatlarını da getirdim.

Bilgisayar Toplama Sihirbazı | ITOPYA
AMD Ryzen 5 3600 6-Core, 12-Thread Unlocked Desktop Processor with Wraith Stealth Cooler ---175 USD Amazon (Ryzen 5 1600 türü de var. Bu da 85 USD. Arada ciddi fiyat farkı var değer mi? )

Gigabyte GA-A320M-S2H (AMD Ryzen AM4 / MicroATX / 2xDDR4/ HDMI/ Realtek ALC887/ 3xPCIe/ USB3.1 Gen 1/ LAN/ Motherboard) ----- 55 USD Amazon

Patriot Viper SteelSeries DDR4 16 GB (2 X 8 GB) 4000MHz Performance Memory Kit - PVS416G400C9K ----- 100 USD Amazon

MSI Gaming GeForce GTX 1660 Super 192-BIT HDMI/DP 6 GB GDRR6 HDCP Support DirectX 12 Dual Fan VR Ready OC Graphics Card (GTX 1660 Super Gaming X) ---- 280 USD Amazon

Ryzen 5 yerine 3 tercih edilebilir mi? Oyun olarak Call of Duty, PUBG, Red Dead Redemption 2, GTA V, Forza Horizon ve ETS 2 gibi oyunlarda kullanmayı düşünüyorum. Video yayını yapan veya düzenleyen biri de değilim. Bu nedenle sadece oyun amaçlı kuracağım sistemi.

Ekran kartı olarak güncel bir kart yazmak istedim. Bunun yerine 1650 Ti modelleri de öneri olarak gelebilir ama onların da artık eskidiği yönde birkaç yerde video anlatımlarında duydum.

SSD ve PSU için de önerilerinize açığım. Sistem için SSD, depolama için hard disk kullanmayı planlıyorum ancak model bilgim pek yok.

Şimdiden zaman ayırdığınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınız ideal. 1650 Ti düşük gelir artık minimum 1660S alın bütçe yeterliyse RTX2060 yönelebilirsiniz.
Anakartınızı B450 modelleriyle değiştirmelisiniz. 3600 kullanacaksanız B450a promax öneririm. Ki 3600 kullanmalısınız. R3 ile R5 3600 arasında dünyalar kadar fark var desek yeridir.
SSD olarak XPG SX8200 PRO öneririm.
Kasa olarak Corsair MB511 olabilir.

Teşekkür ederim önerilerin için.
Aşağıdaki gibi bir güncelleme yaptım listeye;

MSI ProSeries AMD Ryzen 2ND and 3rd Gen AM4 M.2 USB 3 DDR4 D-Sub DVI HDMI Crossfire ATX Motherboard (B450A Pro max) $99.99

AMD Ryzen 5 3600 6-Core, 12-Thread Unlocked Desktop Processor with Wraith Stealth Cooler $174.99

Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 3200MHz C16 Desktop Memory Kit - Black… $82.99

MSI Gaming GeForce GTX 1660 Super 192-BIT HDMI/DP 6 GB GDRR6 HDCP Support DirectX 12 Dual Fan VR Ready OC Graphics Card (GTX 1660 Super Gaming X) ---- 240 USD

XPG SX8200 Pro 256GB 3D NAND NVMe Gen3x4 PCIe M.2 2280 Solid State Drive R/W 3500/3000MB/s SSD (ASX8200PNP-256GT-C) ---- 65 USD

Şu anda sistem 4100 TL civarını buluyor. Kasa ve PSU harici. Onları da TR'den almayı düşünüyorum. Belki PSU fiyatına göre oradan da getirtebilirim.

Peki bu sistemde daha ekonomik olabilecek alternatifler var mıdır kullanım amacı ile doğru orantılı olarak aklınıza gelen? Ek olarak da sistemin uzun ömürlülüğü konusunda da yorumlarınız var mı ?

Teşekkürler,

Merhabalar tekrardan,

Sisteminiz şu anda gayet güzel gözüküyor. Eğer sıvı veya hava soğutma olarak uygun bir şeyler varsa Amerika'dan alabilirsiniz. Kasa olarak önü mesh kasa tercih etmelisiniz yoksa sıcaklık sorunu yaşayabilirsiniz. Kullandıkça deneyimlersiniz ısınırsa zamanla fan ekleyebilirsiniz. Şu an gayet güzel. PSU'nuzu iyi seçin şayet tüm sistem PSU'ya emanet
güle güle kullanın.

Teşekkürler geç cevap için kusura bakmayın.

Tekrar Merhaba,

Yaklaşık 1 haftalık süreçte Amerika'dan bilgisayar toplamak ile TR'de toplamanın çok da fazla ekonomik anlamda yarar sağlamayacağını farkettim

Bu nedenle TR'de bu sistemi kurmaya karar verdim. Daha önce GTX 1660 Super ekran kartı düşünüyordum fakat bugün bir RX 580 8 GB DDR 5 256 bit ekran kartını önerisi aldım.

Bu sistemde bu ekran kartı nasıl olur sizce ?

Teşekkürler,

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…