Amerika'dan iPhone getirmek

ıTroubLedı

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Hayatımda ilk defa Amerika'ya gideceğim ve oradan gelirken iPhone 14 pro/pro Max getireceğim. Bazıları vergisini ödediğin taktirde 4/5 cihaza kadar getirme hakkın var dedi. Kaç adet getirebilme hakkım var? Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Arkadaşlar merhaba. Hayatımda ilk defa Amerika'ya gideceğim ve oradan gelirken iPhone 14 pro/pro Max getireceğim. Bazıları vergisini ödediğin taktirde 4/5 cihaza kadar getirme hakkın var dedi. Kaç adet getirebilme hakkım var? Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Her kişinin 3 senede 1 telefon kayıt ettirme hakkı bulunuyor.

Her kişinin 3 senede 1 telefon kayıt ettirme hakkı bulunuyor.
Kayıtla ilgili takıldığım bir sorun yok. Oraya gittiğimde kaç adet telefon getirebilirim ?

Vergisi dediğiniz şey T.C vergisini kastediyorlar. Yani gümrük vergilerini ödemeniz halinde telefon fiyatı yukarıya çıkacaktır.
Ben Amerika Apple'den 14 PM aldım 22.500 TL'ye geldi (Eyalet vergisi dahil).
Kaç adet aldınız ? Bir sınır var mı ?

Avustralya hükümeti satılan teknoloji ürünlerinden tek seferlik yüzde 10 vergi alır. Ben de kardeşime bilgisayar getirirken aldığım Dell G5515'ten yüzde 10 vergi aldı sonra ben bilgisayarı yurtdışına çıkaracağımı kardeşime götüreceğimi aslında vergisini verdiğim ülkede kullanmayacağımı söyleyince devlet haksızlık olur diye verdiğim yüzde 10 vergiyi ben Türkiye'ye döndükten sonra hesabıma tekrar yatırdı. Hani böyle yerler de var.

Avustralya hükümeti satılan teknoloji ürünlerinden tek seferlik yüzde 10 vergi alır. Ben de kardeşime bilgisayar getirirken aldığım Dell G5515'ten yüzde 10 vergi aldı sonra ben bilgisayarı yurt dışına çıkaracağımı kardeşime götüreceğimi aslında vergisini verdiğim ülkede kullanmayacağımı söyleyince devlet haksızlık olur diye verdiğim yüzde 10 vergiyi ben Türkiye'ye döndükten sonra hesabıma tekrar yatırdı. Hani böyle yerler de var.

Evet Bulgaristan da aynı sistem var gümrükte vergi iade ediliyor.

Ben de bu yaz Amerika'da kendime aldım iPhone 14 Pro Max. Araştırdığımda vardığım sonuç iki adet getirebiliyorsun birini kutulu birini kutusuz. Kutusuz olan iş telefonum diğerini kendime aldım falan diyebilirsin. 5-6 tane getirsen bile o telefonları senden başkası kullanamaz. Pasaport kaydında kimin ismi yazıyorsa telefon hattı da o isme olmak zorunda.

Öyle 4-5 tane getirirsen el koyarlar. Vergisini odeyemezsin cunku sirket kurmus olman ve ithalat izni almis olman lazim. Ki bunlari yapsan da ayni fiyata geliyor. Sonuç olarak 1 tane getirebilirsin. Bir akıllı sen değilsin maalesef.

Yolcu beraberinde 1 adet getirebiliyor.

Ben de bu yaz Amerika'da kendime aldım iPhone 14 Pro Max. Araştırdığımda vardığım sonuç iki adet getirebiliyorsun birini kutulu birini kutusuz. Kutusuz olan iş telefonum diğerini kendime aldım falan diyebilirsin. 5-6 tane getirsen bile o telefonları senden başkası kullanamaz. Pasaport kaydında kimin ismi yazıyorsa telefon hattı da o isme olmak zorunda.

Kayıt süreçlerine vs hakimim. Ailem için getireceğim 3 adet getirmek benim için yeterli. İlk cihaz için vergi alınmıyor diğer cihazlar için vergi alınarak getirebileceğim söylendi. Konuya %100 hakim olan birisi yorum yaparsa çok güzel olur. Geçen ay bir tanıdığım 2 adet getirmiş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı