Amerika'dan iPhone getirtmek ve IMEI kaydı

Viking

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, bir tanıdığımız var Amerika'da ve Türkiye'ye geliyor. Gelirken telefon getirmesini isteyeceğim. Kapalı kutu telefon getirirse benim kendi pasaportum var. Kaydettirebilir miyim?

İfadeler: T21
Merhaba,

Kendi pasaportunuza kaydettirebilirsiniz ancak sizinde yurt dışına giriş-çıkış yapmış olmanız lazım: Yoksa evde duran pasaporta kayıt ettiremezsiniz, belirli bir kayıt süresi ve kayıt hakkı var.

Bazı Iphone modelleri türkiye fiyatına oldukça yakın. ABD'de garantisi 1 yıl iken, Türkiyeden satın alacak olursanız garantisi 2 yıl olacak. Bunuda göz ardı etmeyin. Ayrıca pasaport kayıt ücreti ödeyeceksiniz, yaklaşık 2000TL. Hesabınızı iyi yapın. Unutmayın apple.com'da gördüğünüz ABD fiyatları vergi hariç fiyatları o fiyatlara eyalete,bölgeye,ödeme yöntemine göre değişen oranlarda vergi eklenecek, yaklaşık %4 ila %9 oranında.

Ref:

Teşekkür ederim. iPhone 13 Pro Max almayı planlıyordum. O yüzden Amerika'dan alacağım. TR'de gerçekten çok pahalı.

Merhaba,

Apple.com üzerinden "Iphone 13 Pro Max 1TB" için fiyat baktım. Newyork, 10153 Postakodu ile applestore'dan alındığını, yanında hiçbir ek paket, applecare vs satın almadan fiyatına baktım.
1740 USD KDV dahil cihaz fiyatı: Türkiyedeki gibi iki yıllık garanti istiyorsanız Apple Care+ eklediğinizde ise 1958 USD KDV dahil oluyor. Birde kendi pasaportunuza kaydı ücreti 2006 TL.

Siz cihaz nereden satın alınacaksa oranın posta kodunu girmeyi unutmayın, fiyat değişebilir. Kendi pasaportunuza kayıt ettirebilirmisiniz diye pasaport kayıt hakkınızı e-devlet üzerinden sorgulamayı unutmayın.

ref:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…