Amerika'dan konsol almak

Berke Serin

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle hepinize merhaba.Yakın bir zamanda bir akrabam Amerika' dan konsol alacak.Bununla ilgili birkaç sorum olacak:
1-Ps4 mü Xbox one mı tavsiye edersiniz?(Amerika'dan alınacak.)
2-Oradan alınan konsol burada çalışır mı?Bunun için herhangi bir çevirici gerekir mi?
3-Türkiye'den alınan oyunlar çalışır mı?Türkçe oynanabilir mi?

Şimdiden hepinize teşekkürler.

1-PS4'ü tavsiye ederim türkiyede PS Xbox'a göre daha yaygı.
2-Evet çalışır çevirici olayını tam bilmiyorum.
3-Çalışır ve türkçe oynanır ama DLC'leri indiremessin.

@20336 Benimde bir akrabam gidip gelicek bende almayı düşünüyorum. DCL'leri derken ?

1.Sizin kararınız. Exclusive'leri. Kinect'in sizin için önemini düşünüp ona kendiniz karar verin. İncelemeleri bol güvendiğiniz kaynaklardan fikir alın.
2.PS4 PAL ise hiç bir şeye ihtiyacınız olmadan çalıştırırsınız. Fakat Amerika NTSC'dir. Ben de oradan aldım. Sadece ufacık bir parçayla halledebiliyorsunuz. Voltaj sıkıntı olmaz çünkü PS4 evrensel güç kaynağı kullanır. 100 den 240 Volt'a kadar destekler. Xbox One konusunda yanlış bilgi vermek istemem. Ben PAL aldım. Ama benim giriş gine US uyumluydu, şu bahsettiğim meşhur parçayı kullanarak TR'ye uygun hale getirdim taktım. Cihazı aldığınızda bir resim atarsanız daha sağlıklı olur. Alınca bildirin bana.
3.Bu konuda X1'e de sahip olmama rağmen araştırma yapmadım. Ama PS4 oyunları Universal. Oyunlar her türlü çalışır. Türkçe dil desteğine sahip olmak için oyunlarda, Türkiye'den alman gerekir diye biliyorum.

Hocam Amerika olduğu için prizler ve voltajlar farklı o yüzden çevirici gerekecektir. İnternette bulabilirsiniz zaten.

Xbox'ta Adaptör'üm PAL fakat priz girişi US idi. Ufak bir parça ile işi çözdüm.
PS4'te durum farklı. Eğer PAL ise takıp oyna hemen. Yok değilse gene X1'de olduğu gibi fiziksel dönüştürücü takıp kullanılabiliyor. Çünkü PS4 100 Volt'dan 240 Volt'a kadar her türlü voltajı destekliyor.

Sadece 3. Sorunu cevaplayabileceğim. Oyunların kutularının üzerinde bir kod yazar ve bu kod oyunun hangi dil olcağını belirler. Örneğin BCES-01584 kodu olan bir The Last Of Us oyunu Türkçe' dir ama üzerindeki kod BCES-01585 ise oyunun Türkçe seçeneği yoktur. ( Bu kodlar sadece The Last Of Us için geçerli). Alacağın oyunlarda bu kodlara dikkat edersen Türkçe seçeneği var/ yok tarzı sorunlar yaşamazsın. Bu arada yukarıda anlattığım olay bizzat başıma geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…