Amerika'dan RTX 2080 Ti Getirtmek

dogukndogan

Kilopat
Simdi benim abim Amerika'da yaşıyor ve ona ordan RTX 2080 Ti aldıracağım ve bana kargolatacağım. Gümrükte takılır mı sizce ?

Bir de Amerika'dan gelecek takılırsa % kaç vergi bindirirler? Paketi açıp yollasa vergi alırlar mı yine? Mağlum ülkemizde satış fiyati 1000 dolar + 4-5K TL ve stok sorunu da olucağını düşünüyorum. Hatta kafamda 1'den fazla alıp uygun fiyata satmakta var.

Sizce ne yapmalıyım ? Fikirlerinizi bekliyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Takılırsa %20 vergi ödersiniz. Hediye paketi olursa takılmama ihtimali var.

Farklı bir kutuda gönderme şansı var ise bunu değerlendirin. Hediye paketide gümrükten takılma olasılığını düşürebilir.

Not: Gümrüğe takılır ise ürünü amazondan almış gibi düşünün. Ne kadar ürüne vergi geliyorsa, onu ödersiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı kutudada gönderebilir. Sonuçta abim yolluyacak. Acaba pc kasasında yollarsa kişisel eşya diye algılayıp geçirirlermi ?
Bakıldıgında %20 vergisini ödesen bile yine iyi bir fiyata almış olucam. Bir sorum daha olucak 1 den fazla yollatsam sıkıntı cıkarmı ? Kendi çapımda ticaret yapmayı düşünüyorum...

Birden fazla ürün büyük olasılık ile sıkıntı yaratır.

Bizimkiler yurtdışında iken bana gönderecekleri bir şeyi check-in yapan birisini bulup ona teslim edip gönderiyordu. Fotoğrafını çekip bana atıyordu, " bak bu kişiye teslim ettim" diye. Bende havaalanında fotoğrafı gösterip teslim alıyordum. Yolumun üzeri ya da yakın bir yere gideceksede bende ona yardımcı oluyordum.

Güzel taktikmiş . Ama o kişiyede güvenmek gerekir birde o kişinin sana güvenmesi gerekir sonuçta kutudan ne çıkacak bilemezsin... Ben olsam böyle düşünürdüm yani.

Güzel taktikmiş . Ama o kişiyede güvenmek gerekir birde o kişinin sana güvenmesi gerekir sonuçta kutudan ne çıkacak bilemezsin... Ben olsam böyle düşünürdüm yani.

Tabii ki öyle bir durum var. Kutuyu açar gösterirsin o sıkıntı değil. Ama önemli olan doğru adamı bulmak işte

Kutusundan çıkarmasın bence zaten birşey değişmiyor adamlar x-ray den bakıyor. Kutu onları ilgilendirmez ancak hediye paketi yaptırırsan belki gümrükte takılmaz.

Kutusundan çıkarmasın bence zaten birşey değişmiyor adamlar x-ray den bakıyor. Kutu onları ilgilendirmez ancak hediye paketi yaptırırsan belki gümrükte takılmaz.

Duruma göre değişiyor bu. Firma gönderdiğinde x-ray'den geçirip kontrol edildi diyebilir. Ama şahıs gönderince işler değişebilir. Yani bunu en net gümrükte çalışan biri cevaplayabilir.

Duruma göre değişiyor bu. Firma gönderdiğinde x-ray'den geçirip kontrol edildi diyebilir. Ama şahıs gönderince işler değişebilir. Yani bunu en net gümrükte çalışan biri cevaplayabilir.
Aynen gümrükte çalışan bir bağlantı bulmak gerek en iyisi .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…