Maalesef bu dediklerinin hiçbirini yapamazsın, Amerika şu an türklere çok zor vize veriyor, Amerika'yı geç, dibinde ki Meksika bile türklere vize vermiyor, bunun nedenleri şunlar;
1. umuda yolculuk muhabbetleri başladı ekonominin yerle bir olmasıyla, insan kaçakçılığının hafifletilmiş versiyonu başladı, Meksika sınırından Amerika sınırına gelip, çiti aşıp polislere teslim olup sığınmaya başladılar ve bu inanılmaz arttı. TikTok'a umuda yolculuk yazarsan insanların bunu bir haltmış gibi videoya çektiklerini görebilirsin.
2. turist vizesinde en önemli unsur senin ülkene geri dönüp dönmeyeceğindir, seni ülkene bağlayan şeylerdir, yüklü miktarda bir banka hesap özeti göstermelisin, sigortalı uzun süredir çalıştığın işin olmalı, gelir seviyen, üzerine olan mal varlıkların, okuyup okumaman, evli veya çocuklarının olması, bunlar senin "Amerika'ya seni alacağım, ama buraya kaçmayacağına nasıl emin olabilirim?" adlı sorunun cevapları olarak vermen gereken şeyler.
Yani anlayacağın, imkansız.
Fakat eskiden cidden çok kolaydı, eskiden dediğim 2013 - 2015 dönemleri, turlar firmaları vardı, her şey dahil 1 haftalık Amerika tatili için 10.000 lira verirdin, vize işlemlerini de şirket hallederdi, benim en yakın arkadaşlarımdan birisi bu yöntemle gitti, ikinci gün turdan ayrıldı ve yıllar sonra zar zor evlenerek vatandaşlık alabildi.