Amerika'ya Vizesiz Gidip Yakalanmak

Leo Boz

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Örnek olarka bir kişi Amerika'ya gidiyor ve herhangi bir vizesi yok. Sadece pasaportu var ve herhangi bir bilet alacak parası yok. Bu kişiye ne olur? Bu kişi 18 yaş altında ise bu kişiye bir vatandaşlık verme imkanı var mıdır ?

Öncelikle vizesi olmadan zaten Türkiye'deki havalimanından çıkış yapamaz. Daha da öncesi bilet kontuarında kaydı ve vizesi olmadığı için zaten işlem ve check-in yapmazlar. Yani daha havalimanından bile çıkamaz:) Hadi bir şeyler oldu, bütün havalimanı arkasını döndü görmedi başardı diyelim. Bu sefer Amerika'da pasaport kontrolünde yakalanır ve ülkeye alınmadan direk sınır dışı edilir.

Örnek olarka bir kişi Amerika'ya gidiyor ve herhangi bir vizesi yok. Sadece pasaportu var ve herhangi bir bilet alacak parası yok. Bu kişiye ne olur? Bu kişi 18 yaş altında ise bu kişiye bir vatandaşlık verme imkanı var mıdır ?
Kendimi simülasyon oyunlarda hissettim :D Dostum o vatandaşlık olayı imkansız öyle verselerdi herkes yapardı amerika ayrıca sırf türk olduğun için sana katı davranır normal gitmek bile eziyet...

Son düzenleyen: Moderatör:
O işler biraz karışık eğer siyasi bir nedenle ülkende öldürüleceksen ya da hapsedileceksen iltica talebinde bulunabiliyorsun. Örneğin ülkesinde siyasi bir nedenle idama mahkum edilen Arap bir kadının Kanada'ya başvurması gibi. Bizim ülkemiz acısından genellikle FETÖ ve HDP'lilar bundan yararlanıyor. Avrupa bunları kabul ediyor.

Sınır dışı edilmesen bile kaçak durumuna düşeceğinden kısıklanacaksındır. İş yaparsın çek verirler gider paranı alamazsın, ehliyetinin süresi geçer yenileyemezsin zora düşersin çok örnek var daha. Ayrıca hiç bir ülkeye ''Merhaba'' dediğin zaman sana vatandaşlık vermez istisnalar hariç (Türkiye).

İlk olarak vizeye tabi ülkeler için hem kontuar hem pasaport işlemleri hem de boarding sırasında vizeniz sorgulanır. Yoksa zaten uçağa binemezsiniz. Diyelim ki bu kişi sahte evrak ile veya farklı yollarla uçağa binmeyi başardı. İndiğiniz ülkede pasaport kontrolünden geçerken yine vizeniz sorgulanacaktır. Şayet vizenizin olmadığı anlaşılırsa geldiğiniz havayolu ile ülkenize "Kabul edilemez yolcu" olarak geri gönderilirsiniz (Inadmissible Passenger). Bu durumlarda bilet ücreti yolcudan alınmaz, koltuğu havayolu sağlar. Evraklarınızın tam olmadığı halde sizi uçağa alan, geçişinize göz yuman yada kazara evraklarınızın durumunu gözden kaçıran kişilere ve bağlı oldukları kurumlara bir takım cezalar uygulanır.

Meraktan mı yoksa sen de böyle bir şeye kalkışacak mısın? :D
Ekonomisi iyi olan bir ülkeye gidip köpek gibi çalışıp kendi hayatımı kurmak istiyorum, bu bilgiler de bir tanıdıktan geldi, bende internetten bir şey bulamadığım için bilen kişileri bulmak istedim. Aslında ülkede savaş bulunan kişinin mülteci olarak kabul edilmesi, yetim olarak da kabul edileceğini düşündüm ancak öyle değilmiş. Hayatımın zor anlarında bulunuyorum, bu yüzden ne yapacağımı şaşırdım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı