Amfi ayarları

MertNk

Picopat
Daha fazla  
Selamlar, amfimi yeni aldım(boss Katana 50 MK2) fakat çok fazla ayar ve tuş var bunlar hakkında bilgi almak istiyorum mesela 2 tane ses ibresi var volume ve Master bunlar arasındaki fark nedir hangisini kullanmalıyım duman mor ve ötesi gnr queen gibi grupları çalıyorum fakat tonu tam uyduramıyorum.

Selamlar, amfimi yeni aldım(boss Katana 50 MK2) fakat çok fazla ayar ve tuş var bunlar hakkında bilgi almak istiyorum mesela 2 tane ses ibresi var volume ve Master bunlar arasındaki fark nedir hangisini kullanmalıyım duman mor ve ötesi gnr queen gibi grupları çalıyorum fakat tonu tam uyduramıyorum.
Hayırlı olsun. Aslında mantığı çok basit. Fakat ilk defa amfi kullanacaksanız; modellemeli ve efektsiz olması bu yüzden önemlidir, çünkü Böyle bir amfi ile direk başladığınızda buradaki gibi parametreler ve ayarlar konusunda ne yapacağınızı bilemiyorsunuz. Bu tip amfiler, amfi kullanmada tecrübeli kişilerin daha çok alternatife sahip olması için tasarlanan ekipmanlardır.

1731508188128.png

Başlarken;

• Evde kısık ses ile kullanmak istyorsanız "power control" de, en düşük ayara getirin.
  • Master amfinin genel ses seviyesidir bunu %25 seviyelerine getirin ve tonunuzu oluşturana kadar bir daha dokumayın / unutun.
  • Ana tonunuzu yartmadan önce "Efekt ve Booster " parametreleri kapalı olsunlar.
  • "Equalizer" knobları saat 12 yönünde olsun.

Ton oluşturma;

• "AMP TYPE" modellenen amfilerdir. Elinizdeki amfi 5 farklı karakterdeki amfiyi dijital olarak simule eder. Yani elinizde farklı karakterlerde 5 amfi varmış gibi düşünün.
  • GAIN knobu %50 seviyede, VOLUME knobu %50 seviyede olsun.
  • Şimdi AMP TYPE seçebilirsiniz. Çalacağınız şarkının sertliğine göre bir amfi tipi seçin.
  • Uygun amfiye karar verdikten sonra, eğer gitarınız şarkıya göre daha güçlü ise; GAIN ayarınızı biraz kısın, düşükse; arttırın.
  • EQ ile bass mid ve tiz netliğinizi oluşturun.
  • BOOSTER Mevcut tonunuzu daha güçlü hale getirir. Sololarda aktif edebilirsiniz.
  • Eğer gerekiyorsa Delay ve Reverb ekleyin.

Çok teşekkürler peki bir de şu ch 1, ch 2 panel yazan kısım ne işe yarıyor ve delayın altında yanan kırmızı tap tuşunun amacı nedir?

Çok teşekkürler peki bir de şu ch 1, ch 2 panel yazan kısım ne işe yarıyor
İki farklı kanal seçeneğiiz var, yani bunlar hafızaya aldığınız tonlar.
Ch1 oluşturun ve Kaydedin. Aynı şekilde CH2 Gelende Clean / Drive ya da drive / solo gibi ayarlanır.

delayın altında yanan kırmızı tap tuşunun amacı nedir?

Delay efektinin temposudur. Ne kadar sıklıkla çalışacağını belirler. Arka arkaya basarsanız ritm tutar gibi dediğimi anlayacaksınız.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı