Arkadaşlar resimdeki parça ve bassa sahibim bu bassı normal kullanıyordum normal bir şekilde fişini taktım müziği açtım ve bass gitti ses yok ama 0 1 tuşunun üzerindeki LED yanıyor. Bassı söktüm içindeki amfi devresini çıkarttım ve üzerindeki sigortaların içindeki telin koptuğunu fark ettim. Çok bir bilgim yoktu bende elimdeki Power Supply'deki beyaz sigortalardan taktım. Ondaki sigorta saydam içinde bir tel var ve 3.15'a mış buna dikkat etmedim doğal olarak üzerindeki kondansatör kıvılcım atar gibi patladı bende hemen söktüm aynı değerdeki sigortadan aldım ve taktım. Fakat bass yine çalışmadı kondansatörden olduğunu düşünüyorum bu kondansatörü değiştirsem sizce çalışır mı veya hangi parçaları değiştirmem gerek bunu bilebilir miyiz?
Bacakda hasar görüyorum. Oksitlenme var gibi. 70-80 TL'ye basit multimetre alıp diyot modunda ölçebilirsiniz.
Ayrıca kondansatörün Farat ve V değerini yazar mısınız?
Bacakda hasar görüyorum. Oksitlenme var gibi. 70-80 TL'ye basit multimetre alıp diyot modunda ölçebilirsiniz.
Ayrıca kondansatörün farat ve v değerini yazar mısınız?
Merhaba meslek lisesi okuyorum ve kodlama sınıfımızda çokça yedek parça ve multi metre var bunu nasıl tamir edeceiğimi yazarmısnız attığım minik resimde kırmızı ile çevreli olan yer patlayan kondansatör bu kondansatörün aynısının resmi var sadece üzerinde 203 yazıyor. Ve o siyah diyotlarıın altında yer alıyor kondansatörler her diyotun altında 1 kondansatör 3. diyotunki patladı.