Amfi gücü ile hoparlör gucu arasindaki baglanti

ahmetsazak

Decapat
Daha fazla  
6 ohm 55W rms güce sahip Sony hoparlörümü 4-8 ohm ve 4 ohmda 50W rms veren amfime taksam verim alabilir miyim?

Verim alırsın. Anfi' nin empedansı (ohm) hoparlörün empedansından küçük olmasın yeter.
Amfi 4 ohm ile 8 ohm arası veriyo hoparlör 6 ohm sorun olmaz dimi amfinin empedansı daha kucuk olmasın demişsiniz ama tam tersi olacaktı sanırım

Amfi 4 ohm ile 8 ohm arası veriyo hoparlör 6 ohm sorun olmaz dimi amfinin empedansı daha kucuk olmasın demişsiniz ama tam tersi olacaktı sanırım
Haklısın tam tersi olacak yanlış yazmışım. Hoparlörün empedansı anfiden az olmaması lazım. Anfin 4 ohmsa buna 6 ohm hatta 8 ohm bile baglarsin. Ben bir ara 4 ohmluk oto anfisine 8 ohm luk hoparlör baglamistim. O kadar detaylı ve guzel calıyordu ki dinleyenlerin cok hosuna gidiyordu.

Sorun olmaz. Hatta güzel de verim alırsınız diye düşünüyorum.

@1982 Ses şiddetinin düşmesi dışında işitsel bir zararı yok dediğiniz gibi. Ses daha berrak ve tok oluyor yüksek dirençli hoparlör kullanıldığında.

Aynen oyle ayrica cikislarda termal olarak daha serin çalışır.

2 tane 5-10W'lık 5+1 hoparlörlerini Edison ED-804A 950W araç amfisiyle besliyorum acayip kaliteli verim alıyorum. Ama hoparlörlerin sadece tiz sesini açman gerekiyor ve bass frekansını kapatman gerekiyor yanmasın diye. Güç önemli değil ayar önemli

Peki ses yuksekliginde kayıp yaşarmıyım cok fazla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…