Çözüldü Amfide distortion problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

serdar0766

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Konyaaltı/Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar yaklaşık 1 hafta önce 2. el Epiphone les paul elektro gitar aldım. Aldığım gibi arkadaşıma gittim herhangi bir problemi var mı diye hiçbir problem yok her şey olması gerektiği gibi olduğunu söyledi. Kendim evde denediğimde ilk önce ses kartına taktım ve denedim clean da normal görünüyordu ses ama distortion a geçtiğimde çok kötü bir ses çıkıyordu ses kartında sorun var sandım amfiye bağladım amfide de aynı distortionda çok karışıyor sesler birbirine bu arada jack kablosunu arkadaştan aldım jack kablosunun bozuk olduğunu arada sırada sesin gittiğini ve cızırtı yapabildiğini söyledi distortion da bu sorunları yaşamamın kabloyla bir alakası var mı yoksa amfi veya ses kartında mı bir problem var?

Son düzenleme:
Çözüm
Sanıyorum kablodan. Amfiye bağladığınız zaman kablolar üst üste biniyor mu? Çoğu kabloda bunun koruması vardır fakat bazılarında yok, bu tarz kablolarda da böyle sorunlar olabiliyor. Deneme imkanınız varsa başka kablolarla deneyin.

Onun dışında aklıma gelen tek sorun toprak bağlantısı. Gitardaki toprak bağlantısı koptuysa da böyle bir şey olabilir. Önce kablo değiştirmeyi deneyin, olmazsa bilen birisine gösterin.

Baştaki cızırtı içinse şöyle bir önerim var. Kabloyu amfiye ve gitara bağladığınız zaman o ses gelmeyene kadar döndürme hareketi yapın. Giriş çıkışlarda toz biriktiyse olur genelde o sesler.
Selamlar yaklaşık 1 hafta önce 2. el iPhone les paul elektro gitar aldım.
Epiphone'dur o, iPhone olsa duramazsın :D

Sorun kablodan ötürü olabilir. Ses kartıyla ilgili yorum yapamayacağım ama amfideki sorun hakkında yardımcı olabilirim. Gitar üzerindeki ton ayarını sonuna kadar açıp deneyin. Sonra da tamamen kapatıp deneyin. Eğer kapalıyken böyle bir sorunla karşılaşmıyorsanız büyük ihtimalle kablodandır.

Bahsettiğiniz ses daha çok dip ses gibi mi? Tellere dokunduğunuz zaman gidiyor mu? Mümkünse clean ve distortion tonlarında ses kaydı atar mısınız?

EpiPhone'dur O, iPhone olsa duramazsın :D.

Sorun kablodan ötürü olabilir. Ses kartıyla ilgili yorum yapamayacağım ama amfideki sorun hakkında yardımcı olabilirim. Gitar üzerindeki ton ayarını sonuna kadar açıp deneyin. Sonra da tamamen kapatıp deneyin. Eğer kapalıyken böyle bir sorunla karşılaşmıyorsanız büyük ihtimalle kablodandır.

Bahsettiğiniz ses daha çok dip ses gibi mi? Tellere dokunduğunuz zaman gidiyor mu? Mümkünse clean ve distortion tonlarında ses kaydı atar mısınız?

Epiphone yazmıştım iPhone diye düzeltmişler anlamadım :D
Epiphone'dur o, iPhone olsa duramazsın :D

Vocaroo | Online voice recorder anlaşılmıyorsa istediğiniz şekilde tekrardan atabilirim bu arada baştaki cızırtı sesi de kabloyu gitara takarken çıkıyor ara sıra hareket edince de çıkıyor o ses

Son düzenleme:
Sanıyorum kablodan. Amfiye bağladığınız zaman kablolar üst üste biniyor mu? Çoğu kabloda bunun koruması vardır fakat bazılarında yok, bu tarz kablolarda da böyle sorunlar olabiliyor. Deneme imkanınız varsa başka kablolarla deneyin.

Onun dışında aklıma gelen tek sorun toprak bağlantısı. Gitardaki toprak bağlantısı koptuysa da böyle bir şey olabilir. Önce kablo değiştirmeyi deneyin, olmazsa bilen birisine gösterin.

Baştaki cızırtı içinse şöyle bir önerim var. Kabloyu amfiye ve gitara bağladığınız zaman o ses gelmeyene kadar döndürme hareketi yapın. Giriş çıkışlarda toz biriktiyse olur genelde o sesler.

Çözüm

tamamdır ilginiz için çok teşekkür ederim

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı