AMOLED ekran ve ekran yanığı

dedemlililer

Hectopat
Merhaba. Ben Xiaomi Mi A3 cihazını almayı planlıyorum ama aklıma takılan bir şey var. Mi A3'te AMOLED ekran var. İnternetten okuduğumda AMOLED ekranlarda bir süre sonra "yanık" denilen olay olabiliyormuş. Bunu yaşayan var mı? Ben öğrenciyim ve telefonu aldıktan sonra en az iki üç sene kullanmam lazım. Normal bir kullanıcıyım. Sosyal medya kullanırım, tarayıcıda gezerim, müzik dinlerim arada oyun oynar ve film ve video izlerim. Aranızda ekran yanığı oluşan oldu mu? Olduysa ne zaman sonra oluştu? Açıkçası bu konu beni gereğinden fazla korkutmaya başladı. Deneyimlerinizi yazarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ubuntu ve Chromium tercihleriniz hoşuma gitti. Amoled yanığı yaşamadım fakat garantili bir cihaz alırsanız, garanti kapsamında çözebilirsiniz bu sorunu. Kullanıcı hatası denileceğini düşünmüyorum.

Tedirgin olmanıza gerek yok AMOLED yanığı kolaylıkla oluşmaz,
AMOLED yanığı pixeller uzun bir süre aynı kalınca oluşur yani 5-10 dakika değil uzun bir süre,
tabi böyle bir şey yaşanması durumunda garanti kapsamındadır.

Cevabınız için teşekkür ederim. Ürünü hepsiburada yada n11 üzerinden resmi distrübütor garantili almayı planlıyorum. Xiaomi garantisi Genpa tarafından veriliyormuş. Teknosa gibi yerlerde ürün 400tl daha pahalı. Genpa garantisi hakkında bilginiz var mı? Siz cihazı nerden aldınız?

AMOLED ekran yanığı marka model fark etmeksizin tüm OLED panele sahip cihazlarda olan birşey, OLED yanığı aynı görselin sürekli ekranda kalması sonucu meydana gelen birşey hareketsiz düzende hep aynı oyunu oynarsanız veya aynı görsel ekranda kalırsa uzun süre ekranın o kısmında o görselin gölgesi kalıyor. Kendi telefonlarımın başına gelmedi falat babama samsung tab s almıştım okey oynaması için bir süre sonra hangi uygulamaya veya menüye girersen gir ekranda ıstaka gözüküyordu oyüzden LCD ekran tercih edebilirsiniz , yeni nesil LCD ekranlar en az OLED ekranlar kadar canlı. Sizin bütçenize en yakın cihaz redmi note 8.

Amoled yanığı çok sinir bozucu ve ekran değişimi hariç çaresi olmayan bir arıza ben samsung s7 edge kullanıcısıyım ve ekranım super amoled garantinin bitmesine 1 ay kala çok ufak bi amoled yanığı farkettim hayalet ekran olarak geçiyor önemsemedim garanti bitti bu sürekli artan bir sıkıntı üst bar komple simgelerle dolu alt kısım hayali instagram uygulama içi butonları ile dolu. Ekran değişimi yapsan yine olmayacağı garantisi yok ve ekran ücreti +1200 Tl
Bir daha amoled ekran telefon almayacağım, samsung'un önünden dahi geçmem tövbe ki ne tövbe daha bulaşmam.

Teşekkür ederim cevabınız için. Yukarıdaki mesajımdaki sorular için bir yorumunuz var mı?

Üretci firmalar eskisi gibi değil Samsung bile OLED yanıklarını kullanıcı hatası diyip geri gönderebiliyor kaç defa başımıza geldi. Ayrıca telefonları 2 yıl kullanmak için almıyorız 25. ay başınıza gelince ekran parası vermek hiç hoş değil.

Genpa garantisi iyidir 5 günlük Redmi Note 8 Pro'da ekranda sorun çıktı, iade aldılar 3 günde.
Haklısınız, ben Xiaomi için konuşmuştum.
AMOLED yanığı hoş değil ama avantajları da olduğu için tercih ediliyor, genellikle satın alanlar bu ihtimali düşünerek alıyor.

Burada hata sizde garantisi varken neden garantiye göndermediniz telefonu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…