AMOLED ekran yanması

meliha1907

Decapat
Arkadaşlar merhaba, Mate 20 Lite kullanıcısıyım yaklaşık 5 ay önce aldım telefonu. Telefonumda yarım saat önce AMOLED ekran yanması olayını fark ettim. Ama şöyle bir durum var. Eski telefonumda da yaşamıştım bu olayı. Onda ekranda arkada sürekli iz duruyordu. Ama bu kez sadece grimsi ekran da çıkıyor. Tüm renkleri denedim. Eski telefonumda en çok beyazda belirgin olurdu. Bunda beyaz da hiç görünmüyor bile. Geçici bir durum mu acaba? Benzer bir durum yaşayan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
AMOLED ekranların hepsinde bu sorun var. Garantiye verin bir şey yok diyip geri gönderirlerse. Tüketici hakem heyetine gidin. Dilekçeye şikayetinizi yazın. 2-3 aya kararlaştırılır paranı yada aynı ücrete baska telefon alabilirsin. Kararlaştırmasını beklerken telefonu kullanmaya devam edebilirsin. Haber geldiğinde telefonu götürürsün.

Huawei Mate 20 Lite IPS ekran kullanan bir model. Sorununuz AMOLED yanığı değil. Ghost Screen (Hayalet Ekran) sorununuz mevcut. Yani bir önceki ya da daha önceki ekran görüntüsünün ekranda silik şekilde kalmasıdır. Yazılım ile çözemezsiniz. Geçici bir durumda değil giderek artacaktır. Cihazı garantiye verin. 6 ay geçmediği için ayıplı ürün sınıfına girer. Birebir değişim isteyebilirsiniz. Hatta ürünün para iadesini bile alabilirsiniz bu sizin yasal hakkınız. Kesinlikle herhangi bir ücret ödemeniz istenirse ödeme yapmayın. Kullanıcı hatası olan bir durum yok. Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim cevaplar için. Telefonu kapatıp bırakmıştım sabaha kadar. Geçmiş iz

AMOLED ekranların hepsinde bu sorun var.
Birincisi bu modelin ekrani Amoled değil IPS. Ikincisi tüm Amoledlerde bu sorun var saçmalığın daniskasidir. Amoled şu an piyasadaki en iyi ekran paneli ve kolay kolay sorun çıkaran bir panel hiç değil.

Arkadaşlar şuan fark ettim de. İz kalıcı değil ama sürekli değişiyor. Mesela dün wpde arkadaşımla konuşmanın izi kalmıştı. Sabaha iz geçti. Az önce de bir grubun izi kaldı. Bu neden acaba?

Peki garanti kapsamında mıdır? Telefonu ithalatçı garantili aldım ve alalı 4-5 ay oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…