AMOLED yanığı ve ghost screen nedir?

Redmi Note 10s telefonda üstteki şarj ve saat göstergelerinin izi gri arka planda belli oluyor, bu sorun AMOLED yanığı mı ghost screen mi yoksa ikisi aynı şey mi?
Merhaba, uyarı yemiştim yazamadım.
Ghost screen bende olmuştu ancak kendi kendine bir anda geçmişti. OLED ekran telefon kullanıyorum.

Redmi Note 10s telefonda üstteki şarj ve saat göstergelerinin izi gri arka planda belli oluyor, bu sorun AMOLED yanığı mı ghost screen mi yoksa ikisi aynı şey mi?

Bu AMOLED yanığı eski tip AMOLED'lerde hemen olabilecek durum şarj kısımları izi kalıyor Instagram Reels şağ üstteki kamera simgesini izi kalıyor falan önlemenin yolları şunlar.

• Parlaklığı sonda kullanmayın.
  • Telefonu şarjda kullanmayın.
  • Çok sıcak olduğunda ekranı açmayın.
  • Ekranı yoran uygulamalardan uzak durun.
  • Instagram Reels'deki kamera simgesi gibi siyah arka plan beyaz çizgilerden uzak durun.
  • Bir de kendime alışkanlık yaptığım şey Instagram Reels gibi bir uygulamada gezinirken her 5 dk da bir ya uygulamayı kapatıp açarım ya da bildirim panelini kısa süreliğine aşağıya çekerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…