AMP ile üniversite okunur mu?

Rewolf

Centipat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5500 RTX 3060 MSI A520M-A PRO
Merhaba 9. sınıf meslek lisesi öğrencisiyim. EBA'dan sınıfa baktığımda okul şubemin yanında AMP yazıyordu, AMP ile ATP'nin farkı nedir, AMP ile üniversite okuyabilir miyim? Hayalim üniversite okumak.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMP: Anadolu Meslek Programı. Adı üstünde meslek ağırlıdır son sene okulla birlikte staj yaparsın YKS ağırlık vermezler direkt meslek sahibi olmana uğraşırlar.
ATP: Anadolu Teknik Programı. Meslek ve kültür derslerini aynı anda görürsün, LGS ile öğrenci alan meslek liselerinde vardır. Bu okullar eski sistemde teknik lise olarak geçer zaten. Tüm sınıflarda YKS denemesi bile yapıyorlardı bizim okulda. Stajını 10 veya 11. sınıfın yazında yaparsın. 12. sınıf Anadolu lisesi gibi YKS olarak geçer sadece, meslek dersi vermezler.

AMP, anadolu meslek programı demektir. ATP ise anadolu teknik programı. AMP meslek ağırlıklıdır. 12.sınıfta okulun 3 günü staj yaparsınız. ATP ise daha çok üniversiteye hazırlık odaklı. ATPler stajlarını 11.sınıf yazında yaparlar.

YKS tamamen sana kalmış benim ablam da AMP okudu ama iyi kötü bir yer kazandı.

peki amp den atpye geçebilirmiyim ben seçmedim okul başlarken kendi seçmiş

okulumda sadece mobilya ve iç mekan tasarımı bölümünde atp var 10. sınıfda bu bölümü seçsem olurmu?

9. sınıfım bilişim seçicektim amp olduğunu görünce seçmemeye karar verdim

9. sınıfım bilişim seçicektim amp olduğunu görünce seçmemeye karar verdim
Hmm sizde 9. sınıfta alan yok işte, ATP'de 9'da seçiyorlar. Nakil iste puanın yetiyorsa yine aynı okulun o alanını yaz. Ama yerinde olsam başka okulda bakarım, lisede de sevmediğin alan sıkıcı staj var çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…