Ams2 Pro vs Ams 1

asafsertoğlu

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Web Developer
Merhaba arkadaşlar, 3D baskıya yeni başlıyorum ve yazıcı tercihi konusunda kararsız kaldım. Bambu Lab p1s combo almayı düşünüyorum. Türkiye'de çoğunlukla ams 1 ile gelen paketler var, ama ams 2 Pro olan modeller de mevcut. Aralarında yaklaşık 4.000 TL fiyat farkı var. Yeni başlayan biri için bu farkı vermeye değer mi, yoksa ams 1 ile başlamak daha mantıklı mı sizce?
Kafamda bazı sorular var:
  • Ams 2 Pro'nun getirdiği ek avantajlar (ör. Daha hızlı/sağlıklı filament değişimi, buffer/hub ihtiyacının olmaması) uzun vadede gerçekten fark yaratıyor mu?
  • Ams 1 ile başlarsam ileride yükseltme şansım olur mu, yoksa baştan ams 2 Pro almak daha mantıklı mı?
  • Yeni başlayan biri olarak siz olsanız hangisini tercih ederdiniz.
Ek olarak satın alım yaparken hangi siteyi tercih etmeliyim benim duyduğum sadece metatechtr ve porima3D destek ve güvenirlik açısından hangisi daha doğru?

Deneyimli kullanıcıların görüşlerini duymak çok işime yarayacak. Şimdiden teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence farka değer çünkü amd 2 filament kurutucu olarak da çalışıyor. Bütçe uygunsa ams 2 alın.

Bende aynı sekilde ürünü almayı düşünüyorumi, güncellemeleri buradan paylasırsan sevinirim takip edeceğim.

hocam kullanmaya başladıysanız yorumlarınız neler ?

Hocam kullanmaya başladıysanız yorumlarınız neler?

Maalesef daha kullanmaya başlamadım. Bambu Lab p1s combo ams2 Pro satın aldım ama hala ön siparişte ürünü kullandıktan sonra deneyimimi paylaşacağım.

Cihaz geldi mi son durum nedir?
Ürünü 7 eylül 2025'de sipariş ettim. 7-20 gün içerisinde elimde olacağın söylendi ama dün 9 ekim 2025'te müşteri hizmetlerine ulaştığımda ürünün hala Türkiye'de olmadığını öğrendim. Heves ve isteğim tamamen kaçtı ve iptal etmek istediğimi ilettim en azından bu konuda zorluk çıkarmadan iptali gerçekleştirdiler. Suya düşen hayallere biri daha eklendi... Bu konuda yardımcı olamayacağım içinde kusura bakma senide beklettik. İyi forumlar

Aynı kaderi paylaşıyoruz bende aynı gün sipariş ettim, en son bugün konustum. Hafta bası gümrükten çıkacagını söylediler. Bende iptal edeceğim haftaya da çözülmezse.

Aynı kaderi paylaşıyoruz bende aynı gün sipariş ettim, en son bugün konustum. Hafta bası gümrükten çıkacagını söylediler. Bende iptal edeceğim haftaya da çözülmezse.
Her hafta başka bir şey çıkartıyorlar süreç uzadıkça uzuyor 2 aydan fazla bekleyenler var. Türkiyede bir şeyler yapmak cidden çok zor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…