Ana bilgisayara sanal makineden virüs bulaşır mı?

theeter

Hectopat
Daha fazla  
Hocam merhaba öncelikle ben bir dosya indireceğim ve bu dosya virüslü mü değil mi bilmiyorum bunun için bir sanal makine tarzı bir şey kurmak aklıma geldi, bunu nasıl kurabilirim eğer kurarsam da sanal makineden ana bilgisayarıma virüsün geçme ihtimali var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam merhaba öncelikle ben bir dosya indireceğim ve bu dosya virüslü mü değil mi bilmiyorum bunun için bir sanal makine tarzı bir şey kurmak aklıma geldi, bunu nasıl kurabilirim eğer kurarsam da sanal makineden ana bilgisayarıma virüsün geçme ihtimali var mı?
İndirdiğiniz dosyanın o denli güçlü bir virüse sahip olacağını sanmıyorum.

Bir tane kanal biliyorum. Önüme çıkmıştı. Canlı yayında sanal makineden virüsleri indirip açıyordu. İlgimi çekti yarım saat onu izledim. Sanal makinede indirip dosyayı açmadan önce WiFi'yi kapatın. WiFi yolundan sizin diğer makinelerinize bulaşabilir. Buarada Hiç bir şey olmaz sanal makineden bulaşmaz güçlü bir virüs değilse.

Ben sanal bilgisayarda dosya indirdiğim zaman ana makinedaki NOD32 virüslü görürse engelliyor web sayfalarında sıkıntı varsa engelliyor virüs geçmez diye rahat rahat takılma bu hackerlardan her şey beklenir.

Şahsen söylersem, sanal makine için hangi uygulamayı kullandığı belliyse güçlü virüsler ile ana bilgisayara erişmek mümkün. Ama çok uğraştırır.

Bir tane kanal biliyorum. Önüme çıkmıştı. Canlı yayında sanal makineden virüsleri indirip açıyordu. İlgimi çekti yarım saat onu izledim. Sanal makinede indirip dosyayı açmadan önce Wi-Fi'yi kapatın. Wi-Fi yolundan sizin diğer makinelerinize bulaşabilir. Bu arada hiçbir şey olmaz sanal makineden bulaşmaz güçlü bir virüs değilse.

Evet Wi-Fi ile daha kolay sızabiliyoruz yoksa zor iş.

Sanal makineden ana makineye paylaşımlı dosya sistemi kullanıyorsanız bulaşma ihtimali olabilir.
Paylaşımlı dosya sistemi kullanmıyorsanız kapalı gelir yani pek bir sorun olmaz.

Bulasmaz ancak. Mining yapiyorsa mesela sen sanal makineni açtığında Windows gibi kullanır PC'yi ancak hangi makine olduğunu yazarsan iyi olur kaliyse CPU yedigi icin cok sıkıntı olmaz virüsün türü onemli

Aynı internet üzerinden bulaşabilir, dosyayı açmadan önce sanal makinedeki interneti kapatın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı