Ana monitör için DisplayPort mu HDMI mı?

Makaleler
1
Daha fazla  
Yarın bir monitör siparişi geçeceğim. Bir VGA monitörüm var HDMI dönüştürücü ile kullanıyorum. Çöpe atacağıma yan monitör olarak kullanmak istiyorum. Bunu DP dönüştürücü olmadığı için HDMI'a takacağım yeni monitörü de DisplayPort ile kullanacağım. Ben HDMI daha iyi diye biliyorum ama bazıları DP daha iyi diyor. Kararsız kaldım. Ona göre VGA to DP almayı düşünüyorum. Sizce bu iki teknolojiden hangisi iyi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yan ekran için VGA to HDMI kullanmanız daha iyi olur.
Ana ekranı da DP ile bağlarsınız.
DP, HDMI gibi bağlantı türleri kullanım yerlerine göre genel anlamda değerlendirildiğinden HDMI daha iyi konumda. Daha yaygın.
Gaming vb. yeni nesil sistemler için işler farklı. DP her koşulda HDMI'dan daha iyi konumda şu an (bana göre).
HDMI cinsine (1.2,1.4) bakana kadar ana ekranı DP ile bağla gitsin :D

Yan ekran için VGA to HDMI kullanmanız daha iyi olur.
Ana ekranı da DP ile bağlarsınız.
DP, HDMI gibi bağlantı türleri kullanım yerlerine göre genel anlamda değerlendirildiğinden HDMI daha iyi konumda. Daha yaygın.
Gaming vb. yeni nesil sistemler için işler farklı. DP her koşulda HDMI'dan daha iyi konumda şu an (bana göre).
HDMI cinsine (1.2,1.4) bakana kadar ana ekranı DP ile bağla gitsin :D
Teşekkürler hocam.

Ben monitör olarak MSI OPTIX MAG272CQR kullanıyorum. DP VE HDMI bağlantısı ile ilgili yorumuna bakarak verebileceğim en güzel cevap ise; kullandığım monitör
27" (69cm)

2560 x 1440 (WQHD)
165Hz
1 ms (MPRT)
VA Panel
DP : 2560 x 1440 ( Max 165 Hz'ye kadar)
HDMI: 2560 x 1440 ( Max144 Hz'e kadar)

Sadece HDMI bağlantısının DISPLAYPORT'a nazaran daha iyi olduğu bir senaryo var onuda şöyle anlatıyım;

Custom Resolution Utility ( C.R.U ) Programını kullanarak 2560-1440 olan çözünürlüğü
1920-1080 olarak değiştiriyorum. Displayport kablo ile tam istediğim özelliklerde ayarları yapmak istediğim zaman genellikle sorun yaşama olasılığın var fakat, HDMI kablo ile daha başarılı sonuçlar alabiliyorsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı