Tam tersine Katar Rafale'leri ile bol bol çalışmak, eğitim yapmak gerekiyor. Yunanistan 10 küsur Rafale ile Türk Hava Kuvvetlerini domine edebilecek bir güç değil ancak düşmanını, dostundan daha iyi tanıman gerekiyor.biz de Rafale ile katılımı mı yasaklasak?![]()
Şakasına söyledim tahmin edeceğin gibi.Tam tersine Katar Rafale'leri ile bol bol çalışmak, eğitim yapmak gerekiyor.
Bizim açımızdan bakarsak çevremizdeki tek Rafale kullanıcısı Yunanistan olacak. Hem uçak sayıları düşük olacak hem de Yunanistan'ın bu uçağı ne kadar aktif tutup bize karşı ne kadar efektif kullanacağı muamma bir konu. Bu yüzden ufukta çok da büyük bir sıkıntı gibi durmuyorlar ama yine de olabileceğin en kötüsüne hazırlanmak gerekiyor. Evet, tehlikeli uçaklar ve AESA radarı dahi olmayan bir F-16 pilotumuz karşısında asla Meteor füzeli bir Rafale görmek istemez (barış kartalları yansıtmadığı sürece yüksek ihtimalle uçağından dahi göremezyanlışlıkla F-16 antisi bir uçak yapmışlar. Yıllardır tatbikatlarda F-16'ların Rafale'lardan çekmedikleri çile kalmadı.![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.