Anadolu Kartalı - 2022 Tatbikatı

Makaleler
24
Yer
İstanbul
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

biz de Rafale ile katılımı mı yasaklasak?
Tam tersine Katar Rafale'leri ile bol bol çalışmak, eğitim yapmak gerekiyor. Yunanistan 10 küsur Rafale ile Türk Hava Kuvvetlerini domine edebilecek bir güç değil ancak düşmanını, dostundan daha iyi tanıman gerekiyor.

Sadece hava kuvvetleri değil, TSK son dönemde ağır silahlanan Yunanistan'ın hamlelerine karşı illa ki bir plan yapmıştır.

Bu arada bizi bu sene ev sahipliği yaptıkları NATO Tiger Meet tatbikatından çıkarmışlar şeklinde bir duyum gördüm. Umarım gerçek değildir. Gerçi Yunanistan bu, Türkiye'ye karşı her zaman mızmızlanarak ağlayan çocuk rolünü kaptıkları için her şey beklenir. İşin etiklik boyutuna girmiyorum bile, bu tatbikatlar için binlerce personel mesai öldürüyor, nice emekler veriliyor... Davet edilen bir ülkeye daveti çekmek nedir, çocuk oyuncağı mı bu?

Son düzenleme:
Tam tersine Katar Rafale'leri ile bol bol çalışmak, eğitim yapmak gerekiyor.
Şakasına söyledim tahmin edeceğin gibi.

Fransızlar Rus uçaklarına karşı bir uçak yapacakken yanlışlıkla F-16 antisi bir uçak yapmışlar. Yıllardır tatbikatlarda F-16'ların Rafale'lardan çekmedikleri çile kalmadı.

yanlışlıkla F-16 antisi bir uçak yapmışlar. Yıllardır tatbikatlarda F-16'ların Rafale'lardan çekmedikleri çile kalmadı.
Bizim açımızdan bakarsak çevremizdeki tek Rafale kullanıcısı Yunanistan olacak. Hem uçak sayıları düşük olacak hem de Yunanistan'ın bu uçağı ne kadar aktif tutup bize karşı ne kadar efektif kullanacağı muamma bir konu. Bu yüzden ufukta çok da büyük bir sıkıntı gibi durmuyorlar ama yine de olabileceğin en kötüsüne hazırlanmak gerekiyor. Evet, tehlikeli uçaklar ve AESA radarı dahi olmayan bir F-16 pilotumuz karşısında asla Meteor füzeli bir Rafale görmek istemez (barış kartalları yansıtmadığı sürece yüksek ihtimalle uçağından dahi göremez ) ama işte herkes her uçağı tam gücünde kullanamıyor.

Bizim avantajımız olan konular ise kapsamlı bir F-16 modernizasyonu ve alımının yakınında olmamız ve F-16'yı çocuğumuz gibi tanıyıp, çok deneyimli olmamızdır. F-16'yı limitlerinde kullanan hava kuvvetlerinden biriyiz sonuç olarak.

Konuyu okuyacaklara örnek olsun, İngiltere Eurofighter'lar ile Orta Doğu'ya her gün sorti yapıp bombardıman yaparken Almanya'nın Eurofighter'larının harbe hazırlık oranı %30 idi. Aynı uçak, aynı mühimmatlar ama farklı ülkelerde aynı istenileni veremiyorlar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…