Anadolu liseleri nasıldır?

Estas

Picopat
9 ve 10. sınıf için özele gitmiştim. Artık bir Anadolu lisesine gitmeyi planlıyorum. 84 OBP ile alıyor, benim OBP'm yaklaşık 95. Eğitimi benim için çok önemli değil, sadece ortamı ve diğer özellikler için soruyorum. Tabii her okul farklıdır, ama genel olarak nasıl olur?

Yani bu özellikler genelde okuldan okula değişir. Seçtiğin okul iyi bir okulsa eğer ortamın ve verilen eğitim de iyi olur. Ama berbat bir okula gidersen eğer eğitim de ortam da kötü olur. Ben de OBP'si 65-80 arası olan bir Anadolu lisesine girmiştim 2022'de. Dersleri gayet iyi salladım yani bizde de aslında öğretmenler herkes konuşunca dersi bırakıyordu. Senenin sonunda sınıf tekrarına kaldım. Sonra daha kaliteli öğretmenlerle derslere girdik. Daha sıkı çalıştım geçtim. Yani demem o ki ortama değil verilen eğitime bak. Gerekirse gideceğin okulun yorumlarına bak genel görüş nasıl vb. Sonra o lisede okuyan insanlarla iletişim kurmaya çalış.

Ortam genelde iyidir ama kolejden gelen biri beğenmeyebilir.
Orada sürekli kavga olur, serseri tipler doludur diye göndermek istemiyorlar. Ben biraz sessiz biriyim, seni ezmeye çalışırlar vs. diyorlar. Sessiz derken çok konuşmayı sevmiyorum, ama kendimi ezdirecek biri de değilim. O yüzden gitmemi istemiyorlar ama bence abartıldığı kadar bir yer değildir.

Bende 11. Sınıfa kadar özelde, son sene anadolu lisesindeydim ortam çok kötü öğretmenler her ota kızıyor son yıl daha önce yapmadığım kadar çok okuldan kaçtım gittiğim okulun obs 87ydi...

Hocam dediğim gibi OBP'niz 95 civarlarındaymış. Bu puanla gideceğiniz lise daha iyi olabilir.

İsterdim ama dil bölümü olan çok bir okul yok. Sanırım en yüksek 84 ile alıyor. Araştırırım yine daha yükseği varsa diye.
Araştırmanızda fayda var hocam. İlla ki bir okulda dil bölümü vardır.

Ortam ve genel avantajlar tamamen görecelidir. Bizim civarlardaki meslek lisesinin sağladığı avantajlar anadolu lisesinden daha fazla mesela. Bu durumda gideceğiniz okulun sosyal aktiviteleri, projeleri ve diğer bina içerisindeki avantajları giriyor. Çevre zor iş, 10 elma olan yerde en az biri kurtludur.

Nota bakarsanız okuldan keyif alamazsınız. Okula sırf 100 alıp boş boş oturmak için gitmemiş olursunuz, sosyal aktiviteler ve projeler sizin gelişmenizi ve etkileşim içinde olmanızı sağlar ki bunun da oldukça katkısı var.

Hocam ben 48 obp ile alan bir anadolu lisesine gidiyorum. Bu okulda öğretmenler aşırı iyi hem güzel ders anlatıyorlar hem bir sorunun olduğunda seninle ilgileniyorlar, rahatça gidip yanına çözemediğin soruya bakıyorlar. öğrenciler tabii pek iyi değiller ama ayda yılda bir kavga çıkar o kadar da olsun sonuçta 48 obp ile alan lise yani. Diyeceğim her okul farklıdır birinin puanı yüksektir öğrenciler kötüdür diğerinin puanı düşük ama öğrencileri kalitelidir. Senin gideceğin okulun obp'si 84 ise kötü olacağını zannetmiyorum. Kolejden çok farklıdır tabi temizlik açısından, okulun düzeninden vs. Yeni bir okula gidiyorsun ilk haftalar tüm okulun gözü senin üzerinde olacaktır. Çabuk farkedilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…