Anadolu lisesi mi meslek lisesi mi?

Tamam kanka meslek lisesinden mezun olmuşsun yüksek ihtimal iyi bir işte çalışıyorsun geliyorsun benle tartışıyorsun. Garip. Bu kadar emin konuşma.
Vallahi amacım tartışmak değil. Çok zor oluyor çok. Bizi de sizin gibi kandırdılar siz kanmayın.

Siz okuldan eve giderken biz meslek lisesindeyken iş hayatına atılmıştık.
Bende oradaydım dostum.

Evet. Bazı işler öyle.
Basit işlerden bahsediyorsun galiba. Mühendislerin hesaplayıp, tasarlayıp, parayı cebe atarken; teknisyen ve tekniker dediğimiz personeller o işi yaparken çok büyük emekler zorluklar sarf ediyorlar. Mühendis adam da çayını içiyor o sırada. Tekniker, teknisyen olmazsa mühendisin projesinin tatbiki olmaz yani mantığı kalmaz lakin mühendis her alanda her koşulda daha iyi. Neden kabullenmiyorsunuz anlamadım ki mantıklı bir argüman da sunmuyorsunuz.
Bunu ailesi şirket sahibi bir mühendis olarak söylüyorum. O adamlarla çalışıyorum. Mühendislerin ve mavi yaka(teknisyen, tekniker) personellerin çektiği sıkıntıları yakından gözlemleyebiliyorum.

Meslek tabii ki de ama 200 puanlık meslek değil iyi bir meslek lisesine git derslerini çalış kendini bozma lise bitince hem mesleğin oluyor üstünede bir üniversite okursun ohh.
Şuan olduğum meslek lisesi izmirin en iyi 3. Meslek lisesi 1. Ve 2. Lerden 1 tanesi zaten sağlık lisesi.Okul ortalamasi 86 ile alıyor LGS puanı ile ise 320 ile almiş en düşük.

Eğer anadoluya gidecek olursam babama ne diyebilirim acaba bana diceği işsiz kalırsın kelimesine?

Bir kere meslek lisesinde sana meslek eğitimi de veriyorlar sen Anadolu lisesinde okuyan birine göre 1-0 önde gibisin hiç yoktan meslek bilgin var ama bu düz lisede okuyan eleman üniversiteye gitiği zaman hiçbir meslek bilgisi olmayacak bir nebze erken iş hayatına atılmış oluyorsun artık devir böyle nerede para orada bayram.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben meslek lisesindeyim ve anadolu lisesine gidenlerin işleri bize göre daha zor. Siz mühendis olmak istiyormuşsunuz. Kesinlikle meslek lisesine gidin, anadolu lisesine giderseniz pişman olursunuz.
Kafam daha da karıştı.. kimisi mühendisligin matematik gerektirdiği ve Anadolu da derslerin daha yoğun olduğunu diyor.Kimisi de mesleğin işsiz kalmama avantajı ve üniversite kazanabilecegimı söylüyor.

Ona demeniz gereken şey. "Meslek lisesinden edineceğim şeyleri sanayide kısa sürede çalışarak edinebilirim ama mühendis kriterlerini buralardan değil ancak üniversiteden öğrenirim. Gelecek yaşamında mühendis bir evlat mı istersen yoksa sektörde çalışan bir teknisyen mi?" mahiyetinde bir ifade ile yaklaşırsanız anlayışla karşılayacaktır diye umuyorum.

Kafam daha da karıştı. Kimisi mühendisligin matematik gerektirdiği ve Anadolu da derslerin daha yoğun olduğunu diyor. Kimisi de mesleğin işsiz kalmama avantajı ve üniversite kazanabilecegimı söylüyor.

Üniversite her türlü kazanırsın çalışkansan gerekirse ailenle konuşup dershaneye gidersin derslerinden geri kalmasın orası ayrı ama meslek lisesi daha mantıklı bence 1 ayağın çukurda kalmaz hiç yoktan.

Bu arada makine,bilgisayar,otomasyon,mekatronik bölümlerine üniversite sinavi icin ek puan geliyormuş.

Kafam daha da karıştı.. kimisi mühendisligin matematik gerektirdiği ve Anadolu da derslerin daha yoğun olduğunu diyor.Kimisi de mesleğin işsiz kalmama avantajı ve üniversite kazanabilecegimı söylüyor.
Yukarıda size bu yoldan geçmiş birisi ve şirkete sahip bir aile mensubu olarak nedenleri, ihtimalleri ve sonuçları açıkladım. Arkadaş ise iş, iş diye tutturmuş. Hangisi mantıklı geliyor size, ona siz karar verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…