Anadolu lisesi öğrencisi nasıl bilgisayar mühendisi olabilir?

mkkadam

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar 9. sınıfa geçeceğim, gireceğim okul %90 falan düz Anadolu lisesi olacak. İleride yazılım mühendisi olmak istiyorum fakat nasıl olunduğu hakkında bir bilgim yok. Mesela kursa gitmek gerekiyor mu yoksa okulda ders alıyor muyuz? Bilgisi olan yazarsa sevinirim.

Sen okulu kazanip mezun olana kadar AI durumu vs. ne olur bilemem ama ne olursa olsun her seyden once universite sinavinda iyi bir siralama yapmaya bak. Kursa vs. gitmene gerek yok lise surecinde de bos vakitlerinde YT uzerinden pek cok ucretsiz kursa ulasip ilgi alanlarini kesfedebilirsin. Tabi bu surecte ilk once gelistirmen gereken de Ingilizce. Eger bilgisayara ilgin oldugu icin bilgisayar muhendisi olurum kafasidaysan da o tam oyle olmuyor maalesef.

Yazılım mühendisi olmak için kurs almana gerek yok özellikle. YKS de istediğin üniversitenin yazılım mühendisliğini tutturman yeterli ama sen yazılım mühendisi olarak ne yapmak istiyorsun örneğin oyun mu yapmak istiyorsun.

Anadolu'daki ogretilen pek olmazsın ama kursa gidersen üstüne üniversiteye gidersen olabilirsin ama 300p meslek liseleri var ister 4 yıl oku dükkan acma + varsa Erasmus alıyorsun ama olurken saglam bir İngilizce ve kurs alman sart.

Altyapı olmadan bir şey basarmazsın

Altyapı olmadan bir şey basarmazsın

AI ile alakası yok yapay zekayı geliştirende yazlımıclarr üretende YT üzerinden olabilir ama kurs sart.

yazılım mühendisliği ile ilgili özellikle çalışman gereken tek şey YKS sınavı kardeşim. matematik ve fen derslerini sağlam çalış konu kaçırma, yks'de iyi sıralamayı yaptığında da üni tercihlerinde yazarsın direkt.

Söylediğim şey basit ve anlaşılırdı bence. Yazılım mühendisi olmak için özellikle kurs almasına gerek yok. Kıçıkkıytırık bir üniversitede toplam 5 tane öğretim görevlisinin olduğu bir yerdede yazılım mühendisi olabilir. Ama eğer oyun yazıp programlamak istiyorsa. Yazılım dillerini öğrenmesi gerek (ki o üniversite sınavına girene kadar ki 4 yıllık süreçte bile yalnızca yapay zekanın insan eli değmeden yaptığı oyunları göreceğimize inanıyorum) Bunları öğrenip programlamanın da dili evrensel dil ingilizce olduğu için sağlam bir ingilizceyede ihtiyacı var. Ayrıca ileride seni işe alacak olan kurum senin üniversite ya da hangi liseden mezun olduğuna değil. Buraya gelene kadar kaç tane program yazdığına bakar. Vasıflı bir yazılım mühendisi olmak istiyorsa şimdiden BTK akademi gibi platformlardan yazılım sertifikaları ile kendini donatmalı. Yazmak için mesaj yazmayalım lütfen

YKS'ye gerek yok ki kral bilip bilmeden yazıyorsunuz meslek lisesine (yuksek puanlılar) gidersen daha iyi ogretiyorlar üniversiteye gelince pek gerek oldugunu sanmıyorum ama kişisel bu durum Erasmus veren liseler var veya oradan alacagın belgelerle tecrübe edinebilirsin.

Bende onu soruyordum ki araya girdiniz. Oyun yapmak ayrı mesele AI geliştirmek apayrı mesele.

gitmedigin veya bilmedigin bolum hakkında konusmasan iyi olur üni kişisel bir durum ama tavsiyem meslek lisesi bilmediginiz bolumler hakkında yorum yapmasanız iyi olur

Bende onu soruyordum ki araya girdiniz. Oyun yapmak ayrı mesele AI geliştirmek apayrı mesele.

AI meslegi alması 20 yıl sürer en kötü bir uygulama bile yazamıyorlar sürekli kodda yanlıslık cıkıyor ayrıca araya girdigim yok arkadas yeni geciyor yanıltıcı ifadeler kullanmayın 3.yılım o bölümde (bilmediginiz seyler hakkında yorum yapıp yanıltmayın insanları teşekkür ederim)

Arkadaşın liseyi bitirmesi 4 yıl üniversitede yazılım mühendisliğini bitirmesi de 4 yıl. Şimdi sen bana diyorsun ki 8 yılda AI kod yazamaz hala olduğu gibi hatalar çıkar. Arkadaşın işe başladıktan sonra 3 4 yıl içinde mesleğinin bitecek olması seni haklı mı çıkarıyor? Bizzat oyun tasarım sektöründe çalışan bir abimden dinlediklerimi aktarıyorum arkadaşa. O bölüm hakkında bilgi sahibi olmak için o bölümdeki 3. yılımda olmam gerekmez yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…