4 yıl bilişim okudum. Meslek lisesinin kötü yanını görmedim. Emin ol o herkesin kafasında ki endüstiri meslek havası yalan. Eğer gerçekten tutulan bilinen bir meslek lisesine girersen sıkıntı olmaz. Dersi soracak olursan. Aşırı nitelikli bir eğtim almadım. Belki benim okulumla alakalıydı bilmiyorum. Ama kendimi geliştirdim. Siber güvenlik öğrendim, C# üzerine kod yazdım projeler yaptım. Ve şu an staj için büyük bir yazılım ofisinde çalışıyorum. Deneyim kazanıyorum. Açıkçası her şey sende bitiyor. Eğer üniversite tutturamayacağını biliyorsan. Gir meslek lisesine ileride elinde mesleğin olsun. Çabala öğren. Hocalar piyasayı bilmediği için sana işe yaramayan projeler yaptıracaklar. Sen kendin bu piyasada tutan projeler yap. Yapmayı öğren. Ben hocalar laboratuarda hesap makinesi yaptırırken kendi barkodlu ErP sistemimi yapmaya çalışıyordum. Çalışmak için başvurduğum yerin mülakatına bu projeyi göstererek girdim. Bana neredeyse öğretilmeyen SQL sorgularını cevaplayarak girdim. Sen istersen okul basamak olur. Sonrasında önün senin ufkun ile açılır.