Anadolu lisesi vs meslek lisesi

Radyo ve televizyon bölümünün geleceği yok; gidebiliyorsan farklı bir alanda meslek lisesine git. Anadolu lisesi risklidir; geçmesi zor, kalması kolaydır. Ayrıca üniversite sınavını kazanmaktan başka çaren kalmaz; yoksa işsiz kalırsın. Kızlar için sağlık, erkekler için elektrik, gemi vb. meslek liselerini öneririm. Gidebiliyorsan, LGS puanı ile alan ATP bölüme git. Anadolu lisesinden neredeyse farkı yok; artı olarak meslek de ediniyorsun. Ama radyo ve televizyondan başka bir bölüme gitmem diyorsan, Anadolu lisesinde kal. Ayrıca okul değiştirmek için son şansın 10. Sınıf 2. dönemden itibaren mesleğe geçemezsin 11 12 Anadolu cidden zorlayıcı seneye zorlanırsam geçerim deme kalırsın.

Bana göre eski okulunuza dönmeyin. Eğer üniversite okumak istiyorsanız meslek lisesi size sadece engel olacaktır. Ayrıca radyo tv çok yorucu ve çalışması zor bir bölümdür. 12. Sınıftayken Marmara Üniversitesi'nin bir konferansına katılmıştım ve orada radyo tv okuyan bir öğrenci film setleri gibi yerlerde çok yorucu bir tempoda çalıştığını söylemişti. Bu sebeplerden dolayı eski okulunuza dönmenin daha mantıksız olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Anadolu lisesinde 11. sınıftan itibaren alan seçeceksin ve işin kolaylaşacak. Mesela ben fende kötüydüm o yüzden eşit ağırlık seçtim ve bunun sonucunda 11 ve 12. sınıf rahat geçti. Okuldayken ilgi alanlarını keşfedip kendini tek bir bölümle sınırlamak zorunda kalmazsın. Mesela ingilizce ve dillere ilgin varsa dil üzerinden devam edebilirsin. Ama yinede radyo tv okumak isterseniz sözel çalışıp üniversite sınavında sözelden radyo tv okuyabilirsiniz. Bu sebeplerden dolayı okulunuzda kalmanız gerektiğini düşünüyorum.

Üniversitede hangi eşit ağırlıktan hangi bölüme yerleştiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…