Anadolu lisesinden açık liseye nasıl geçiş yapılır?

Echoecho

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben şu an 11. sınıf sayısalım, orta dereceli bir Anadolu lisesine gidiyorum. Okulda çok yalnızım hiç arkadaşım yok ve dersler çok verimsiz geçiyor, her gün mutlaka 2 ders boş geçiyor. Ders eksiğimi zaten dershane ile kapatıyorum bu yüzden açık liseye geçmek istiyorum. Hafızlık kursu denilen şeyle nasıl açık liseye geçebilirim? Her şeyi göze almaya hazırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce gidip Açık Öğretim Lisesinin açık liseye geçiş şartları kısmında yazan aşağıdaki kurslardan birine kayıt olman gerekiyor.

Bakanlık Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün hafızlık modüllerine kayıtlı olanlar ile Diyanet İşleri Başkanlığınca açılan Kur'an kurslarında hafızlık eğitimi ve/veya bu alanı destekleyici Arapça ve Temel İslam Bilimleri eğitimi alan.

Kayıt işlerini bildiğim kadarıyla Halk Eğitim Merkezi üzerinden yapabiliyorsun veya diğer bir yol olarak Diyanet üzerinden de yapabilirsin; il ya da ilçe müftülüğüne giderek oradan da kayıt olabilirsin. Bu yollardan biriyle kayıt olduktan bir süre sonra sistemde gözükürsün. Kaydolduktan sonra belgeyi alana kadar düzenli bir şekilde kursa katılım sağlamalısın. Daha sonra belgenle beraber hâlihazırda bulunduğun okulun idaresine durumu anlatıyorsun ve açık liseye geçmek istediğini belirtiyorsun. Okul evraklarını MEB’e yolluyor, MEB’de durumun ve belgen inceleniyor. Eğer geçiş için uygunsan açığa geçiş hakkın veriliyor. Bundan sonra son olarak kayıt işlemleri için Halk Eğitim Merkezi’ne gidiyorsun ve açık lise kaydından sonra resmi bir şekilde Açık Öğretim Lisesi öğrencisi oluyorsun ve artık okula gitmiyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…