Anadolu Lisesinden Temel Liseye Geçilmeli mi?

KruttaS

Centipat
Evet arkadaşlar bu sene 11. sınıfa geçeceğim. Şu an iyi bir anadolu lisesindeyim fakat Final Temel Lisesi'ne geçmeyi düşünüyorum. Çünkü bursluluk sınavından burs kazandım. Temel Lise özünde ama Anadolu Lisesine geçiş yapıyorlar. Ben aslında başarılı bir öğrenciyim OBP'm düşük değil zaten buraya da geçsem 100 100 verseler bile diploma notuma katkısı 0.5 puan oluyor. Aynı zamanda bu lise 2017'de iyi bir derece yapan öğrenci çıkarmış. Siz ne diyorsunuz, sizce geçmeli miyim? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
%100' de kaç burs aldığınıza bağlı eğer çok para isterseler gitmeyebilirsin.

Okulundaki hocalar ve eğitim kaliteliyse kal.

Temel lisede birkaç kişi haricinde kimse burslu girmiyor, en tembeli bile parasıyla girebiliyor sonuçta. 12.Sınıfa geçtiğinde konuları senin düzeyinde değil de onun düzeyinde anlatacaklar ve sınıfta herkes ders çalışmayacak o yüzden senin de ders çalışasın gelmeyecek. Onun yerine düzeyinin eşit olduğu bir anadolu lisesinde olman senin için en iyisi.

Okulundaki hocalar ve eğitim kaliteliyse kal.
Çok iyi değil ama kötü de değil, tam ortası.
%100' de kaç burs aldığınıza bağlı eğer çok para isterseler gitmeyebilirsin.
En fazla %75 veriyorlar. Ben de %75 kazandım. 7000 civarı vereceğiz eğer gidersem.
Haklısınız ben de bunun farkındayım ve açıkçası ders çalışmaktan uzaklaşırım diye biraz korkuyorum. Çünkü oradaki çoğu kişi tembel olacak. Müdür de zaten dedi başarılı birkaç tane öğrencimiz var. Durum böyleyken ve insanların OBP'leri daha çok uçarken ben de daha çok kararsız kaldım.

Her yerden derece yapan öğrenci cıkar. Bu onemli degil. Eğitim kalitesi daha iyiyse ve sana bir şey katacaksa git.
İşte katacak mı yoksa katmayacak mı emin değilim. Ama bunu öğrenmek için de bir senemi yakmak istemiyorum. Çok kararsızım. Her kafadan ayrı sesler çıkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…