Anadolu lisesine devam edilmeli mi?

Bedirylm

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 10. sınıfa geçtim ve geleceğimden kaygı duyuyorum. Ortalamam 80'di ikinci dönem. Ama hâlâ yetersiz gibi hissediyorum. Okulum çok iyi bir okul değil arkadaşlar, ortaokula çok gitmedim; koronasından tut depremine, ayrıca keyfi de gitmedim, her türlü geçiriyorlar diye. O yüzden OBP ve LGS puanım çok düşüktü. Bir tane mesleğe gittim, çok pişman oldum, kavga olayları oldu. Bilişim alanı sınıfa kaldım, hem ortaokulda hiç okula gitmemem hem de kavga olaylarından. Her neyse, bu sene derslerimi düzelttim, Anadolu'ya geçtim, her şey iyi ama okul çok iyi bir okul değil. Kendime de güvenemiyorum, acaba üniversiteye gidebilir miyim diye. Çünkü sınava hiç çalışmadan yüksek alabiliyorum, benden mi kaynaklı, her zaman derslere falan katılırım, okulun basit sınavları mı, yoksa anlamış değilim. Mesela coğrafyadan örnek vereyim; hiç kitap açmadan 100 aldım ama derslerin hepsine katılırım, coğrafyayı dinlerdim. 1 kere sınıfta kalınca bende güvensizlik problemi oluştu. Babam da "sağlık mesleğe git, açıkta kalma" diyor ama ben hocalarını seviyorum, okulun öğrencileri tırt ama eskiden okulum çok başarılıydı, bu korona döneminden sonra çökmüş OBP'si falan. Çevrenin en iyi okuluymuş, hocaları da gayet iyi. Arkadaşlar sizce ne yapmalıyım, devam mı edeyim yoksa mesleğe mi geçmeliyim? Mesleğe git, meslek öğren diyorsanız bilgisayardan çok anlıyorum, tamir ettim kaç kere, mesleğim var gibi. İleride çalışıp dükkân açarım belki okuyamazsam. Sizce ne yapayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağlıkta okuma bence hiçbir faydası falan yok. Anadolu'dan devam edin hocam eğer çıraklık sanayi falan düşünmüyorsanız.
Hocam peki üniversitesye gidemezsem nolucak asgari ücretle calismak istemiyorum

Hocam peki üniversitesye gidemezsem nolucak asgari ücretle calismak istemiyorum
Hocam öyle herkesin istediği bölümlere gidincede atanamama ihtimaliniz baya yüksek.. Zaten öyle prestijli üniversiteleride kazanmak zor. Bilgisayardan iyi anlıyorsanız teknolojik bir meslekle ilerleyebilir sininiz. Yazılım,web tasarım,grafik tasarım,içerik üreticiliği,freelancer kısaca teknolojik bir meslekten ilerleyebilir siniz. Onun dışı fiziksel yeteneğin gerçekten yüksekse futbolcu,basketbolcu vs. O alanlarada bakabilirsiniz hocam.

Bence okuduğunuz okulun iyi yada kötü olmasıyla yks sınavının alakası yok benim okulum da bulunduğu bölgenin en yüksek obp ile alan okulu ama hocalar boş bir tek matematik hocamı severim. Sınıfta sadece 1 tane dersleri iyi olan kişi var. Ama beni etkilemiyor bütün dersleri evde çalışıyorum okulu takip etmiyorum. Bence okulun çokta bir önemi yok yks de.

Anadolu lisesine devam etmelisin bence. Şu yaşta fikirler çok değişken oluyor, her şey seni çok olumsuz etkileyebiliyor. Bir tane sınavın kötü geçse "ben aptalım hiçbir şey beceremem" triplerine girebilirsin. Şimdi paşa paşa Anadolu lisesine devam et. 17-18 yaşına gelince biraz daha aklın başına gelecektir. O zaman üniversite okumak istiyor musun ne meslek yapmak istiyorsun ona karar verirsin. 2 yıllık üniversite zaten meslek lisesi gibi bir yer (eğitim açısından). Meslek lisesine gitmedigine pişman olursan böyle bir imkanın olur ama şimdi meslek lisesine geçersen diğer derslerden hep geri kalacağın için onun pişmanlığı olur

Hocam bilgisayar yazılımdan az bir şey anlıyorum oda para kazandırmaz benimki teknikservis yani tamir falan hocam format atma yazılım atma bilgisayar toplama falan.

Hiçbirşey imkansız değil kendine güven Daha yolun başındasın 10.sınıfa. Daha yeni başlamışsın ve bu 3 seneyi iyi değerlendirebilirsin Youtubeda birsürü kanal var ve Konu anlatımı soru çözümü olsun destek sağlıyorlar temelin yoksa bile temel atma kamplarına başla sonra temel atma kamplarından sonra diğer şekilde ilerle soru çözmeye şimdiden başla 10.sınıfın sonunda alan seçeceğin için şuanda kafanda istedigin şeyleri netleştir Sana tavsiyem şuandan itibaren soru çözmeye başla

Hocam sayısal seçmek en mantıklısı mi yoksa eşit ağırlık mı?

Hocam sayısal seçmek en mantıklısı mi yoksa eşit ağırlık mı?
senin ilgi alanına da bağlı tabiki ama sayısal daha geniş bir bölüm havuzuna sahip eşit ağırlık ise daha az bölüm var işletme ,psikoloji, ybs falan ; bütün mühendislikler , fizik kimya gibi bölümler vs. sayısalda. Bence en önemli faktör senin hangisine ilgin olduğu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…