Anadolu lisesine geçil yapılmalı mı?

Xeon

Megapat
Makaleler
1
Merhabalar, şu anda Meslek Lisesinin 9. sınıfını bitirmiş biri olarak 10. sınıfta okulumun Bilişim Teknolojileri bölümünü kazandım. Anadolu Teknik Programı olarak geçiyor fakat aklımda bir köşede puanımın tuttuğu bir Anadolu Lisesine geçmek var. Araştırdım, 10. sınıf sonuna kadar Meslek Lisesin'den Anadolu Lisesine geçebiliyorum. Lise bitince Üniversite okuyacağım için Anadolu Lisesine geçmek istiyorum ama bazı sitelerde Teknik Programın zaten Anadolu Lisesi ile aynı eğitimi verdiği söylüyor. Sizce ne yapmalıyım? Bir tarafım kal diğer tarafım git diyor.

Güncel.

Güncel.

Anadolu lisesi iyise geç derim. Kötüyse pek fark olmuyor. Ama her türlü anadolu lisesi +. Çünkü meslek lisesinde yaz stajları oluyor. Buda üniversite snavına hazırlanmana biraz engel oluyor. Ek olarak meslek lisesinde eğitim kotü.

Son düzenleme:
Anadolu lisesi iyise geç derim. Kötüyse pek fark olmuyor. Ama her türlü anadolu lisesi +. Çünkü meslek lisesinde yaz stajları oluyor. Buda üniversite snavına hazırlanmana biraz engel oluyor. Ek olarak meslek lisesinde eğitim kotü.
Araştırdığıma göre Anadolu Teknik Programı (Bundan sonra ATP diyeceğim) okuyanlar ile Anadolu Lisesinde okuyanlar neredeyse aynı eğitimi alıyorlarmış çünkü kültür dersleri kalkmıyormuş. Ders saatlerine baktığımda (11. Sınıf için, 10. sınıfta bütün dersler devam ediyor bir tek Sağlık Bilgisi kalkıyor) Tarih, Biyoloji ve Coğrafya derslerinin kaldırılıp Matematik, Fizik, Kimya gibi derslerin saati iki katına çıkarılıyormuş. Gideceğim Anadolu Lisesi' ne bir buçuk saatlik uzaklıktayım, Meslek Lisesi ise 45-50 dakika civarı sürüyor okula girmem. Kafam çok karıştı ama Eylül ayına girmeden karar vermem gerekiyor.

Anadolu Lisesi' nin puanı 350 ancak en son aldığı 10. sınıf öğrencisi 305 puan ile girmiş.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı