Anadolu Üniversitesi açık öğretim sınavlarına hızlı bir şekilde nasıl çalışılır?

Jesse Pinkmann

Hectopat
Daha fazla  
Sorum başlıktaki gibi, işte çalıştığım için haliyle çok vaktim olmuyor sınavda 7 Aralıkta sanırsam bende derslere hiç bakmadım. Anadolu AÖF tıbbi sekreterlik bölümünde okuyorum. Tek tek ünite ünite bakmak zaman kaybı mı olur sizce gerekli mi? Çıkmış sorulara çalışsam yeterli olur mu?

Vizeler için çıkmış sorular işinizi görecektir. Ancak Finaller için kendimce yeterli olduğunu söylemem.

Teşekkür ederim, sizce canlı derslere bakmalı mıyım?
Bakılabilir evet. Tabi benim şahsi düşüncem geçmiş soruların hangi konulardan sorulduğunu tespit edip AÖF'ün o ders için hazırladığı kaynaktan, o ve ona benzer çıkma olasılığı yüksek olan konuları incelemek daha mantıklı ve pratik.

Anladım hocam, çıkmış soruları inceliyorum şu an da bir sorum daha olacak. Ünite konu anlatım videoları canlı derslere nazaran daha kısa. Sanırım daha temel bilgiler veriliyor. Canlı dersler haliyle çok daha uzun 1 saat falan ünite başı. Peki sizce konu anlatımı videoları yeterli olur mu? 10 dakika civarı hepsi sanırım.

Şimdi tüm bölümleri ve bölümlerin tüm akademisyenlerini aynı kategoride değerlendirip ona göre hareket etmek pek mantıklı bir davranış olmaz. Burada biraz da sizlerin mantık çerçevesinde analitik çıkarımlar yaparak bir çalışma planı belirlemeniz gerekmektedir. Bahsettiğim bu analitik çıkarımları AÖF'te derslerle ilgili yayınlanan çıkmış sorulardan yapmanız, isabetli bulgular elde edebilmeniz için kilit kaynaktır.

Her yıla ait vize sorularını ilk yayınlandığı tarihten son yayınlandığı tarihe doğru incelersiniz, hangi soruların aynı olarak sorulduğunu hangi soruların ise bir sonraki yılda sorulmadığını onun yerine başka bir sorunun sorulduğunu tespit edersiniz. Tespit ettikten sonra bu seneki vize sınavlarında birebir aynı olarak karşınıza çıkabilecek soruları özümsersiniz. Özümsemeyi tamamladıktan sonra ise her sene farklı soruların sorulduğu konu başlıklarını tespit edersiniz, konu başlıklarında kritik mahiyette olduğuna inandığınız kavramları, açıklamaları, tanımlamaları tespit eder ve onları anlayıp özümsemeye çalışırsınız.

Bu sayede benzer türdeki sorulara cevap verebileceğiniz gibi farklı türdeki sorularda da biraz olsun mantık yürütebilecek kapasiteye erişebilmiş olursunuz. Farklı soruların sorulduğu konu başlıklarında yürüteceğiniz çalışma tamamen size kalmıştır. Kimisi videoları izler, kimisi akademisyenlerin dersle ilgili paylaştığı kaynakları okur, kimisi sadece çıkmış sorulara bakar, belirlenecek metoda öğrenci karar verir... Sizlere verebileceğim en mahiyetli tavsiye burada fazla endişelenmemenizdir. Ancak Final sınavlarında kesinlikle ama kesinlikle yalnızca çıkmış sorulara çalışarak hazırlanmanızı tavsiye etmiyorum, genellikle yeterli olmamaktadır.

Çıkmış sorular üzerinden çalışmanız yeterli olur. Genelde ya benzeri ya da aynısı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…