Anadolu'dan Meslek lisesine geçilir mi?

Matrilz

Centipat
Ben bu Anadolu lisesinden çok sıkıldım ve bana bir şey katacağını da pek sanmıyorum. Mesleğe geçmem mantıklı olur mu?

Şimdi bi kere sorunun kendisi saçma. Anadolu liseleri diğer herhangi bir lise gibi teorik odaklı eğitim verir. Meslek lisesinde ise pratik daha ağırlıklıdır. Meslek lisesinden mezun olup üniversitede pratiğini öğrendiğin mesleği yapmayacaksan ne anlamı var? Diyelim psikolog olmak istiyorsun ama meslek lisesinde sana kodlama ve makineler ile ilgili pratik bilgiler veriyorlar, o zaman sana felsefe gibi sosyal bilimler öğreten anadolu lisesinden meslek lisesine geçmen saçma olmaz mı? Hem bana bir şey katacağını sanmıyorum demek çok büyük bir boş ego söylemi. İsteyen ve uğraşan herkes dünyadaki en boş şey ile bile uğraşsa kendine katacak herhangi bir şey bulabilir. Gelecekte ne olmak istediğini düşündükten sonra seçim yap.

@Huha57
Yani benim gözüm para pulda o yüzden bana bir şey katmaz dedim

@Huha57

Yani benim gözüm para pulda o yüzden bana bir şey katmaz dedim
Para kazanayım diye seçim yaparsan asla kazanamazsın. Mesleğe dönüştürmek istediğin herhangi bir hobin yoksa en iyi olduğun şey ile ilgili meslek kazan. Kişisel olarak akademik olarak en iyi olduğum konu yabancı dil ve bunun üstüne gittim ilk senemde Hacettepe Amerikan Kültür Edebiyatı kazandım aynı şeyi yapmanı öneririm

Üniversite istemiyorsan geçilir.
Lisenin üniversiteye bir etkisi yok. YKS sınavında yaptığın puan baz alınır, meslek lisesindeki öğrenciler üniversite okumuyor mu?

Meslekte okuyorum ortam yok ders yok bölüm dersleri öğrenemiyorsun sana kalmış geçip geçmemek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…