Anakaratta adreslenebilir RGB çıkışı yok

Mayonnaise143

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayar topladım tüm parçalar geldi ilk defa da kurulum yaptım kendim ama hiç beklemediğim bir şey oldu, kasanın 3 tane fanı var 2 ön 1 arka olmak üzere, fan çoklayıcı alıp fanlarımı anakarta bağlamayı başardım. Çünkü sadece 2 tane SYS_FAN çıkışları var ama fanların RGB kabloları ARGB 3 pin kablosuymuş ekteki fotoya bakabilirsiniz ama anakartta tek bir çıkış var. O da 4 pin JRGB çıkışıymış. Bu durumda ne yapmam lazım? 3pin to 4pin kablosu aradım ama bulamadım, üstüne bir de çoklayıcı almam lazım delireceğim, imdat

Dosya Ekleri

• IMG_20230310_012654.jpg
    74,5 KB · Görüntüleme: 215
  • IMG_20230310_012742.jpg
    144,2 KB · Görüntüleme: 182
Hayır SATA ile besleniyor yani güç kaynağının da gelen SATA kablosuna takılıyor.

Hayır SATA ile besleniyor yani güç kaynağının da gelen SATA kablosuna takılıyor.
Anakarta bağlamam gerekmiyor mu yani emin misiniz ona göre birazdan sipariş ederim

Aslında şöyle bir şey denedim psu da RGB in çıkışı var onunla birlikte bir kablo gelmiş oraya taktım sonra onu 1 tane fanın 3 pinli kablosuna bağladım acaba sadece psuyla çalışır mı diye de çalışmadı anlamadım böyle bir şey olmuyor mu normalde yoksa başka bir sıkıntı mı var da çalışmadı

Son düzenleme:
Anakart tarafından kontrol edilmesini istiyorsanız kontrolcüden anakarta bağlanan kablo var ondan olması lazım, o da her kontrolcüde yok tabii ki. Kablo yoksa da direkt kontrolcü üzerinden fanları kontrol ediyorsunuz. Kontrolcü ne kadar mod destekliyorsa onunla yetineceksiniz.

Öyle renklerini kontrol ediyim değiştireyim gibi bir derdim yok kaç gündür sade fanlarla çalışıyorum sadece ışık versin yeter diyorum ( 11.1 3 pinli kontrolcüleri anakarta bağlayan kabloları da aynı şekilde 11.1 3 pinli olduğu için anakarta bağlayamam hiç anakarta 4 pinli ama girişleri 3 pinli kontrolcü bulamadım 3 pinliyse 3 pinli 4 pinliyse 4 pinli kabloları var anakarta bağlanan. Ya şundan emin olsam sadece psuya sata kablosuyla bağlamam yeterli çalışır diye öğrensem kontrol etme gibi bir derdim yok.

Anladım teşekkür ederim sipariş edip deneyeceğim, olmazsa tekrar yazarım bu fanların renkleri yanmadan bu işin peşini bırakmayacağım :d

Dedikleri gibi benim de anakartımda bahsettiğiniz giriş yok, kontrolcü alıp anakarttan kontrol etmek istiyorsanız yanında 3 pinli bir kablo çıkıyor anakarta bağlamak için. Ben de o girişte yok bu yüzden kontrolcü kumandası ile yetiniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…