Anakart 8+4 CPU güç bağlantısı olan anakarta 8 pin takmak

Tavschan

Hectopat
Anakart: ASUS STRIX X570-E. Anakartın linki
İşlemci: Ryzen 5 3600X.
Bellek: 2x8 3733 MHz CL 17 patriot Viper Steel.
Güç kaynağı: Sharkoon 750 Watt silentstorm icewind. Güç kaynağının linki

Anakartın üstünde CPU güç bağlantısı 8+4 olarak yer alıyor. Şu an 8 pin takılı olarak kullanıyorum. Sistem düzgün çalışıyor, hatta 1.28 voltaj ile all Core stabil 4.4 GHz görebiliyorum. Boş kalan 4 pin hakkında endişelerim var sisteme herhangi bir zarar verir miyim? Şöyle bir çoklayıcı kablo aldım 4 pin to 8 pin. Bu kabloyu kullanmak ne kadar sağlıklı ondan tereddütlüyüm. Bağlantının 8+4 olarak yapılması durumunda performans veya donanım sağlığı açısından bir fark olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart: ASUS STRIX X570-E. Anakartın linki
İşlemci: Ryzen 5 3600X.
Bellek: 2x8 3733 MHz CL 17 patriot Viper Steel.
Güç kaynağı: Sharkoon 750 Watt silentstorm icewind. Güç kaynağının linki

Anakartın üstünde CPU güç bağlantısı 8+4 olarak yer alıyor. Şu an 8 pin takılı olarak kullanıyorum. Sistem düzgün çalışıyor, hatta 1.28 voltaj ile all Core stabil 4.4 GHz görebiliyorum. Boş kalan 4 pin hakkında endişelerim var sisteme herhangi bir zarar verir miyim? Şöyle bir çoklayıcı kablo aldım 4 pin to 8 pin. Bu kabloyu kullanmak ne kadar sağlıklı ondan tereddütlüyüm. Bağlantının 8+4 olarak yapılması durumunda performans veya donanım sağlığı açısından bir fark olur mu?
Eğer işlemci tam yükte, stabil çalışıyor ise yeterlidir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı