Anakart arkasındaki plaka malzemesi soğutmada fark yaratır mı?

SneaxS

Hectopat
Yer
Denizli
Daha fazla  
Merhaba, iyi günler. 10 yıllık eski anakartlar arasında seçim yaparken bir şeye takıldım. Görselde görüldüğü üzere anakartın arka kısmında bulunan işlemci soğutucusu plakaların demir veya plastik olması soğutma üzerinde etki yaratır mı?

Hayır hocam. Onlar zaten genelde plastik olmaz. Bunların görevi soğutucu montajı için.

Hayır hocam. Onlar zaten genelde plastik olmaz. Bunların görevi soğutucu montajı için.

İşlemcinin anakart üzerine verdiği ısıyı bir nebzede düşürürse değiştirmeyi düşünüyorum. Sizce uğraşmaya değer mi hocam?

O metal parçanın PCB’ye temas etmemesi için önüne kalın bir plastik koyuyorlar. Kalın plastik ısıyı pek iletemediği için metal parça ısınmadığından soğutmaya katkısı olmuyor. Isınsa da soğutmaya ne kadar katkısı olurdu tartışılır. Yarım derece bile etki etmez muhtemelen.

Hocam bu yaşıma kadar hiç sökmediğim için bilmiyordum, bir bakayım ne var ne yok diye dayanamayıp söktüm, dediğiniz gibi şeffaf plastik parça anakarta baskı ediyor yani ısı ile alakası yokmuş. Öğrenmiş oldum sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…